EA vysvětluje, proč vyjde FIFA World Cup Brazil jen na starých konzolích
zdroj: tisková zpráva

EA vysvětluje, proč vyjde FIFA World Cup Brazil jen na starých konzolích

7. 2. 2014 18:45 | Preview | autor: Adam Homola |

Že nevyjde 2014 FIFA World Cup Brazil na Wii U, to je tak nějak samozřejmost. Ale že nevyjde na Xbox One a PlayStation 4, to je překvapivé. Včera se nad tím v novince pozastavil už Aleš a dnes vyšlo oficiální vyjádření EA, proč hra vyjde jen Xbox 360 a PlayStation 3. Stručně řečeno je to kvůli hráčské základně a dostupných zdrojích (čas na vývoj a náklady).

EA prohlásila, že když se rozhodovalo o platformách, tak chtěla v rámci omezeného časového rozpočtu udělat skvělou hru pro co největší skupinu hráčů. Proto padlo rozhodnutí, že nejlepší volbou bude soustředit se jen na minulou generaci konzolí, které jsou mezi hráči nejvíce rozšířené. Nových konzolí není na trhu tolik a fotbalových fanoušků, kteří je vlastní, taky ne.

Next-gen verze by vyžadovaly větší úpravy, než jen port ze zjevně primárních verzi pro PS3 a X360. S omezeným časem a rozpočtem není divu, že se tvůrci soustředili raději na X360 a PS3 s mnohem větší základnou potenciálních zájemců. “Zadali jsme našemu týmu úkol, aby se soustředili na vývoj tak dobré hry pro Xbox 360 a PS3 jakou jen zvládnou a přesně to nyní dělají,” řekl zástupce EA pro CVG.

Fotbaloví fanoušci vlastnící Xbox One nebo PlayStation 4 ale nemusí zoufat, FIFA 14 na nových konzolích vyšla a při vývoji dalších dílů už budou next-gen konzole fungovat jako primární platformy. V případě 2014 FIFA World Cup Brazil ale nezbude, než vytáhnout ze skříně konzoli starou.

Nejnovější články