Emotivní liščí dobrodružství The First Tree vypráví dva zdánlivě oddělené příběhy
zdroj: tisková zpráva

Emotivní liščí dobrodružství The First Tree vypráví dva zdánlivě oddělené příběhy

17. 9. 2017 10:01 | Preview | autor: Adam Homola |

Explorativní adventury jsou poměrně specifický subžánr, který se musí umět. Stačí se podívat například na excelentní Journey (a naší desítkovou recenzi) a hned máte chuť na něco podobného. Jenže na Steamu je snadné zkusit nějaký nezávislý pokus o podobně emotivní pojetí hratelnosti a následně zjistit, že se po pár minutách začnete nudit. Čerstvě vydaná The First Tree ale vypadá, že by se mohla tomuto prokletí vyhnout. 

O hře psal Vašek už před více než rokem, a tak je příjemné vědět, že tvůrci dotáhli svůj projekt do konce a hru skutečně vydali. The First Tree najdete na Steamu pro Windows a Mac, stojí 8 eur a podle prvních reakcí se povedla.

Ve hře se podíváte do přírody v kůži lišky hledající svoji rodinu, zatímco souběžně s tím probíhá příběh chlapce snažícího se spojit se svým otcem na Aljašce. Postupným prozkoumáváním prostředí nacházíte jednak různé předměty, ale hlavně dáváte dohromady jeden dílek příběhové skládačky za druhým, dokud nezahrajete oba příběhy až do konce.

zdroj: tisková zpráva

To by přitom nemělo trvat nijak dlouho. Vývojáři se naštěstí nesnažili hru nijak uměle nafukovat a natahovat, takže průměrné dohrání The First Tree by mělo zabrat prý něco kolem hodiny a půl. Hra vás také nijak nezatěžká mechanikami, neboť většinu času budete opravdu jen pobíhat a prozkoumávat prostředí.

Tu a tam narazíte na nějaký jednoduchý puzzle nebo hopsací pasáž, ale nic těžkého to prý není. Sami tvůrci se přirovnání k ostatním hrám straní, nicméně na Steamu píší, že by The First Tree mohla oslovit hráče, které bavila právě zmíněná Journey, nebo třeba Firewatch či Shelter

Nejnovější články