Epic spustil první experimentální mód do Fortnite, velkou bitvu stovky hráčů
zdroj: tisková zpráva

Epic spustil první experimentální mód do Fortnite, velkou bitvu stovky hráčů

13. 12. 2017 17:32 | Preview | autor: Adam Homola |

Ještě několik dnů si můžete zdarma vyzkoušet nový a popravdě dost divoký mód do free to play hry Fortnite Battle Royale. Vývojáři ze studia Epic Games do hry přidali časově omezený experimentální mód 50v50. Ten je jen první ze série jednorázových módů, kterými chtějí tvůrci hru oživit a očividně se jim to daří.

50v50 bude ve hře do 17. prosince, poté zmizí a za čas ho nahradí jiný mód. Do konce tohoto týdne tak můžete okusit velkou bitvu, kdy se proti sobě postaví dva týmy o desítkách hráčů s tím, že se hraje na pravidlo last team standing.

Hra přitom začíná pořád ve stejném Battle Busu v oblacích, z nichž můžete seskočit jak sólo, tak ve skupině s až třemi spoluhráči. Hlasová komunikace je v módu 50v50 omezena jen na vaši malou skupinku, tudíž nepočítejte s tím, že bude vyřvávat na celý mančaft padesáti hráčů, jak oznámili tvůrci na webu hry. Což je z taktického hlediska možná škoda, na druhou stranu ale voice chat v multiplayerové akční hře s padesáti účastníky najednou opravdu nechcete.

zdroj: Archiv

Oproti klasickému Fortnite: Battle Royale vidíte nad hlavami ostatních 49 členů vašeho týmu zelené značky, čistě proto, abyste se v tom mumraji mohli vůbec vyznat. Pořád platí že můžete stavět a že kruh se uzavírá. Záleží tak jak na spolupráci, tak na sólování. Na ploše dobře známé mapy se můžete v rámci stovky hráčů opravdu vyblbnout a vyzkoušet různé taktiky.

Ostatně od toho tu 50v50 je – vývojáři chtějí zkoušet nové věci, experimentovat a nezabít týdny či měsíce laděním, upravováním a balancováním jednoho nového módu. Pomocí tohoto a budoucích playlistů tak budou tvůrci testovat co funguje a co ne a kdo ví, třeba se jeden z experimentálních módů do hry časem dostane jako permanentní přídavek.

Fortnite jinak pokračuje svoji krasojízdu na všech platformách, kdy Epic o hráče nouzi rozhodně nemá. Hra ostatně nedávno oslavila 30 milionů unikátních zaregistrovaných účtů a vývojáři se Polygonu pochlubili krásným číslem 1,3 milionu současně přihlášených hráčů do klienta. Sice jde o čísla jak pro Fortnite, tak pro Fortnite: Battle Royale, jenže je vcelku jasné, že většina hráčů přišla k Fortnite právě díky free to play Battle Royale.

Nejnovější články