Exo One potěší příznivce kutálení a vznášení se po cizích planetách
zdroj: tisková zpráva

Exo One potěší příznivce kutálení a vznášení se po cizích planetách

3. 5. 2017 13:31 | Preview | autor: Václav Pecháček |

Kdo ví, jak budou jednoho dne vypadat cesty do vesmíru. Možná se budeme vozit v orbitálních výtazích nebo vymyslíme nějakou formu teleportace. A třeba se naplní proroctví chystané Exo One, která před pár dny spustila kampaň na Kickstarteru. V tom případě bude odvážný pilot zavřený v superrychlé kouli schopné měnit svou gravitaci a dokonce se i zploštit, v kteréžto formě dokáže plachtit nad povrchem vzdálených exoplanet.

Hlavními lákadly hry jsou rychlost, plynulost a objevování neznáma. Ve vaší lodičce (tedy spíš kouli) se budete děsivou rychlostí kutálet dunami, ledovými pustinami či skalnatými útvary, jen abyste se následně vznesli na skokánku a odplachtili na křídlech větru o stovky metrů dál. Příběhem vás bude provázet vypravěč, historik z budoucnosti rekapitulující, jak se vaše osudová mise odehrála.

zdroj: Vlastní

Na hře už rok pracuje jediný vývojář Jay Weston a na dokončení svého díla potřebuje 35 tisíc australských dolarů. Z prvních záběrů a celkové rozsáhlosti projektu byste ale nejspíš neřekli, že jde o jednomužný projekt. Exo One nabídne 12 procedurálně generovaných planet, na nichž se můžete prohánět dle libosti a objevovat ručně vytvořené speciální lokace. Zatím jsou hotové pouze dva světy, ale plány pro ty ostatní zní nadmíru zajímavě – prý se dokonce chystá i plynný obr, i když jak tam budete jezdit, to je mi tedy trochu záhadou.

Demo Exo One na letošní londýnské výstavě EGX Rezzed sklidilo celé snopy chvály od nejrůznějších herních publikací včetně Eurogameru nebo Rock, Paper, Shotgun, takže pokud vás jen trochu zajímá prozkoumávání nádherné pusté krajiny ve stylu Journey, určitě byste se měli na Kickstarter podívat. Pakliže se podaří vybrat dostatečné množství fondů, hra by měla vyjít na PC začátkem příštího roku.

Nejnovější články