Failsafe chce být lepší Mirror's Edge s přitahovacím hákem
zdroj: tisková zpráva

Failsafe chce být lepší Mirror's Edge s přitahovacím hákem

10. 11. 2015 17:22 | Preview | autor: Adam Homola |

First person hry s parkourem bychom asi napočítali na prstech obou rukou a to bychom museli přidat ještě Failsafe, novinku od studia Game Over. Failsafe ještě nemá jistou budoucnost, protože si ji teprve snaží zajistit Kickstarteru. Kdyby se kampaň podařila, měla by v létě příštího roku vyjít parkourová hra, která se svým vypravěčstvím inspiruje i Miyazakiho, plynulostí u Journey a velikášstvím u Shadow of the Colossus.

Vývojáři pracují na Failsafe od prosince minulého roku a vedle PC počítají i s konzolovými verzemi, i když později. I navzdory krátké době vývoje prý hráče čekají obrovská prostředí, která lze prozkoumávat pomocí dynamického systému parkourového pohybu. Ten by měl být intuitivní a vystačit bychom si měli pouze s jedním jediným tlačítkem.

zdroj: Archiv

Vedle tradičního parkouru je v nabídce i přitahovací hák, se kterým lze překonat velké propasti nebo se dostat na místa, kam mrštné nohy hlavní hrdiny Isry nedoběhnou. Hrou vás provází malý robůtek, s jehož pomocí se dostanete i do míst, kam byste sami neměli přístup. Vývojáři popisují hratelnost jako "ty lepší části Mirror's Edge", ale navíc s přitahovacím hákem pro ještě větší mobilitu.

Failsafe je v současné době v alfa verzi, přičemž největší část vývoje doposud zabralo zprovoznění komplexního parkour systému z pohledu vlastních očí a mechanik s tím spojených. Hodně času padlo také na animace a inverzní kinetiku. Tvůrci se chtějí soustředit především na dokončení úrovní, které budou ve výsledné hře tvořit kampaň.

Jestli se vám Failsafe líbí, stačí navštívit Kickstarter a něco přihodit. Podle současného stavu příspěvků to budou tvůrci hodně potřebovat... V době psaní textu mají vybráno přes 16 dolarů a potřebují 80 000. Do konce kampaně však zbývá ještě 21 dní.

Nejnovější články