Fallout 76 vyjde v listopadu a skutečně půjde o online survival
zdroj: tisková zpráva

Fallout 76 vyjde v listopadu a skutečně půjde o online survival

11. 6. 2018 5:51 | Preview | autor: Adam Homola |

Nejvíc času z tiskové konference Bethesdy na letošní E3 ukousl asi Fallout 76. Nedávno oznámená novinka, o níž se šéf Bethesdy Todd Howard rozpovídal až teď, na E3. Na pódiu v podstatě potvrdil většinu spekulací a neověřených zpráv a tudíž ano, Fallout 76 bude kompletně online. A ano, když budete chtít, budete moct hrát i sami.

Samotáři by měli nicméně počítat s tím, že se při prozkoumávání prostředí, levelování a plnění questů víc zapotí. V partě lidí vám půjde všechno líp, protože vedle klasických monster budete ve hře narážet i na ostatní hráče. Těch ale nebudou tisíce ani stovky, Fallout 76 není klasické MMO. Hráčů budou v obřím otevřeném světě jenom desítky a kdo z nich bude váš přítel a kdo nepřítel, je na nich a na vás.

Howard potvrdil také survival mechaniky, ale nepřístupný a vyloženě hardcore survival titul Bethesda nechystá. Šéf vývoje to nazval „softcore survivalem“ s tím, že hra sice nebude triviální, ale také by vás neměla zbytečně trestat.

zdroj: Archiv

Softcore survival se v praxi projeví progresí fungující napříč servery a faktem, že například po smrti nepřijdete o progresi ani o postavu. Ostatně byste neměli prý řešit ani servery, které bude mít hra mimochodem hned od vydání stoprocentně dedikované.

Příznivci Fallout 4 se mohou těšit na návrat stavění, které zde nemá být omezeno na několik předpřipravených míst, ale realizovat se budete moct kdekoliv. Už postavenou strukturu navíc můžete přesunout kamkoliv se vám zachce. Na mapě bude navíc hned několik nukleárních sil, se kterými si hráči budou moct dělat co chtějí.

zdroj: Archiv

Fallout 76 má být také výrazně větší než čtyřka: Howard mluvil o čtyřnásobné velikosti herního světa a až 16x větším množství detailů.

Potenciál pro bugy a vůbec polorozbitou hru je velký, a tak bude beta. Její datum spuštění zatím neznáme, ale nejspíš to bude brzy, vzhledem k datu vydání plné hry. Bethesda vydá Fallout 76 už letos, konkrétně 14. listopadu, a to na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články