Fanoušci nahlédli testovací verzi Reaper of Souls pod sukni
zdroj: tisková zpráva

Fanoušci nahlédli testovací verzi Reaper of Souls pod sukni

13. 9. 2013 11:00 | Preview | autor: Adam Homola |

První datadisk pro Diablo III, Reaper of Souls, se dočkal oznámení teprve před pár týdny na Gamescomu. A v listopadu se o něm zřejmě dozvíme mnohem víc, protože Blizzard bude pořádat BlizzCon. Mezitím se ale můžete doslova ponořit do stovek a stovek informací, které z testovací alfa verze hry nějakým způsobem vyzobali fanoušci ze stránky Diablofans.com. Ti si na rané verzi datadisku vyzkoušeli nefalšovaný data mining.

Povedlo se jim vydolovat stovky věcí, od poměrně zásadních informací o chystaných novotách, přes nějaká videa až po různé malé drobky. Nezapomeňte ale, že jde o neoznámené věci z alfa verze hry. Datadisk rozhodně letos nevyjde a jak známe Blizzard, může se všechno změnit nejen teď, ale klidně i po oficiálním představení novinek, tudíž berte všechno s velkou rezervou. Jednou z hlavních novot je systém online žebříčků, kde budete moct zápolit o nejlepší umístění s ostatními hráči a pojede se na klasické sezóny.

Vedle toho by měl hru obohatit i systém pro klany a guildy. Dá se předpokládat, že bude řešený podobně jako ve StarCraftu II, minimálně co se uživatelského rozhraní a základních funkcí týče. Ke klasické kampani přibude ještě mód Adventure. Co přesně Adventure bude, není úplně stoprocentně jasné, ale budeme v něm mít nějaké Bounties, Loot Run a Devil’s Hand.

Kdo si bude chtít otestovat svoje dovednosti a získat nějaké tučnější odměny, bude mít možnost účastnit se tzv. Nephalem Trials. To má být série jakýchsi výzev, za jejichž efektivní splnění dostanete odměny. Starý známý Gheed z prvního aktu Diabla II se vrátí i do trojky, ale tentokrát už nebude postávat u svého karavanu. Přítomen bude pouze ve formě předmětu Gheed’s Machine - znalci dvojky asi mohou odhadnout, co by mohla tahle věc dělat.

Samozřejmostí jsou pak stovky nových úkolů, questů a hromada postav, bossů a monster a to nejen v novém pátém aktu, ale vývojáři vdechnou nový život i stávajícím aktům. Pokud máte čas a chuť, tak si udělejte kafe a můžete se začít prohrabovat stovkami detailů, které najdete na diablofans.com. Jen pozor na spoilery a hlavně nic neberte jako definitivní věc. Nic z toho není oznámené oficiálně, vývojáři můžou některé věci třeba jen testovat a navíc se může cokoliv změnit i po oznámení. Jako takový hezký náznak toho, co se může chystat, je to ale dostačující.

Nejnovější články