Far Gate
zdroj: tisková zpráva

Far Gate

30. 3. 2000 0:00 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

The Rift - previewAutor: Falconer & DepiPublikováno: 30.března 2000•Nemůžeme tu...


The Rift - preview

Autor: Falconer & Depi
Publikováno: 30.března 2000

Nemůžeme tu být věčně
Jedna z mála posledních her, u níž lituji, že jsem ji nehrál, je Homeworld od Sierry. Ačkoliv sem se k tomu odhodlával velmi dlouho, mé pracovní vytížení mi to nedovolilo a pochybuji, že se v tomto směru něco v brzké době změní. Ale přece jen budu mít za nedlouho možnost vychutnat si válečnou vřavu v 3D vesmírném prostoru. Firma ThrushWave Technology zrovna pracuje na hře nazvané The Rift. Jedná se rovněž o realtimovou strategii situovanou do vesmíru. I přes určitou podobnost s Homeworldem hra vykazuje značné množství zajímavých nápadů.

Na zemi jsou bezohledně těženy zdroje i suroviny a počet obyvatel obrovským tempem roste. Jednoho dne lidé možná budou muset opustit planetu. A to buď z důvodů, že už na Zemi pro ně nebude místo a nebo budou vytěženy všechny zdroje surovin. Nemůžeme zde žít věčně. Vypadá to, že naše vzdálená budoucnost byla tím, co inspirovalo vývojáře v ThrushWave, aby tuto hru vytvořili.


Voygaer? Ne, The Rift!
Hrajete za bývalého pašeráka Jacoba Viscera. Zpočátku cestujete jako černý pasažér na jedné z lodí poslaných osidlovat systém Proximy, ale brzy se vaše úloha změní. Jak se kolonisté přibližují k Proximě Centauri, k planetě která by měla dle průzkumných sond obyvatelná, postupně zjišťují, že všechno je jinak. S vesmírnou lodí jež byla konstruována pouze na cestu tam a nechutí trávit ve vesmíru dalších 15let, se nešťastní členové expedice pokoušejí najít, i přes velmi malou šanci na úspěch, nějaké jiné blízké místo k osídlení.

Aniž by měli kolonisté čas si vybalit své kufry, ocitají se náhle v ještě větším nebezpečí. Jedna vetřelecká loď, proniknuvší do systému skrz trhlinu, bez varování zaútočila. Je jasné, že v Proximě není možno zůstat. Nebude trvat dlouho a vetřelci se vrátí. Jacob je požádán, aby převzal velení a nyní je na něm ochránit kolonisty a dovedl je zpět na Zemi. Jedna otázka však Jacoba trápí: Věděla Země o tom, že Proxima je neobyvatelná?

pokračování

Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva



Nejnovější články