Final Fantasy XV dorazilo na Steam bez modovacích nástrojů, ale se spokojenými ohlasy
zdroj: tisková zpráva

Final Fantasy XV dorazilo na Steam bez modovacích nástrojů, ale se spokojenými ohlasy

8. 3. 2018 9:30 | Preview | autor: Adam Homola |

Rok a půl po vydání konzolové verze přichází možná až překvapivě štědrý port rozmáchlého Final Fantasy XV i na PC. Jak už si možná pamatujete z dřívějších zpráv, Final Fantasy XV Windows Edition není jen obyčejnou konverzí původní konzolové verze. Počítat můžete s podporou 4K rozlišení, nástroji pro modování (do budoucna), pohledem z vlastních očí a dalšími novinkami.

Konkrétně nástroje pro modování sice zatím bohužel přítomné nejsou, ale tvůrci na nich pracují a ambice nemají zrovna malé. Datum vydání nástrojů zatím neznáme, ale neměly by vystrašit ani člověka, který nikdy nic nemodoval.

Vývojáři sice předem upozorňují, že modovací nástroje budou při svém vydání poněkud omezené, ale s plánovanou podporou se budou neustále rozšiřovat a vylepšovat. Mezitím se můžete pustit jak do samotné PC verze hry, tak klidně i do demoverze, která se skrývá na Steamu.

Plnou Final Fantasy XV Windows Edition pak najdete na Steamu pod tímto odkazem a vyjde vás na 50 eur. Vydání hry doprovází také spuštění Steam Workshopu, který najdete zase tady. O specifikách PC verze a jejích hardwarových nárocích se už dříve rozepisoval Patrik zde.

zdroj: Cinemart

První uživatelské ohlasy na Steamu naznačují, že tentokrát Square Enix vedle nešlápl a vydal opravdu povedený port už tak povedené (recenze) hry. Což se nedá říct o jiném portu známé RPG série ze stejné stáje – Chrono Trigger si na PC zatím raději nekupujte

Nejnovější články