First person RPG Delver se vynořilo z kobky na Steam Early Access
zdroj: tisková zpráva

First person RPG Delver se vynořilo z kobky na Steam Early Access

9. 9. 2013 19:10 | Preview | autor: Petr Poláček |

Určitě se najde nemálo hlasů, které další rouge like hru s pixelatou grafikou pošlou s gustem k šípku. A víte co? Tak prostě tento druh her ignorujte. Když máme tento důležitý krok z krku, můžeme se vrhnout na titul, který uctívá základní znaky rouge like her, ale namísto ASCII znaků se spoléhá na first person perspektivu s grafikou z velkých pixelů. Minecraft vás napadne jako první, když se díváte na záběry z first person RPG Delver, ale přirovnání s nezávislým megahitem si schovejte pro jiné příležitosti.

Delver sice do budoucna umožní tvorbu vlastních nepřátel a předmětů (a snad i dungeonů), abyste je mohli sdílet s ostatními hráči. V prvé řadě vás ale vyzve k dobrodružství do srdce dungeonu a zpět, během kterého hrozí permanentní smrt, čeká vás spousta lootu, akčních soubojů a samozřejmě i náhodně generované úrovně. Na popis jednoduché, na vývoj jistě nelehké. Chad Cuddigan se ale s vývojem hry pere statečně, jak dokládá fakt, že se Delver objevil na Steam Early Access.

...

Pokud vás průzkum zatuchlých kobek láká, stačí vyklopit sedm éček a můžete s tím začít. Jak je u podobných projektů zvykem, Delver potřebuje dodělat a doladit, s čímž můžete Chadovi pomoci prostřednictvím tolik ceněného feedbacku. Aktuálně se pracuje na jednotlivých povoláních, v dlouhodobějším plánu by Chad rád zapracoval minibossáky do generátoru úrovní, přidal editor dungeonů pro sdílení s ostatními hráči, potažmo namrskal do kobek nějaké NPC postavy. Každopádně se zdá, že má všechno pod kontrolou. Najde se někdo, kdo na Delver dostal chuť? Hra je v přípavě pro PC, Mac, Linux a Android.

Nejnovější články