Football Manager 2019 získal licenci na německou ligu, ale ztratil maskota
zdroj: tisková zpráva

Football Manager 2019 získal licenci na německou ligu, ale ztratil maskota

6. 8. 2018 18:00 | Preview | autor: Václav Pecháček |

Kolik je na celém světě profesionálních fotbalových manažerů? Přesně vám to neřeknu, ale bude jich mnohem míň než 62 tisíc. Přitom právě tolik hráčů včera odpoledne současně řídilo své týmy ve Football Manager 2018. Komunita téhle zasloužilé série je velká a vášnivá a určitě už nedočkavě vyhlíží další ročník, který, jak jsme se právě dozvěděli, vyjde počátkem listopadu.

Úvodní hvizd Football Manageru 2019 zazní konkrétně 2. listopadu na PC a poprvé v historii série s sebou přinese kompletně licencovanou první a druhou německou Bundesligu. Práva platí na čtyři sezóny a měla by zase trochu usnadnit život modderům, kteří doteď museli německou ligu pracně předělávat.

Další detaily o herních inovacích dorazí někdy koncem září, ovšem o povrchových změnách se můžete přesvědčit už teď. Nový ročník se chlubí nezvykle moderním logem, a pokud si pozorně prohlédnete úvodní obrázek a trailer, všimnete si ještě jedné zásadní změny.

zdroj: Archiv

Je to tak! „Manager Man“ odešel do důchodu. Tenhle chlápek, který vždycky postával nebo se radoval na obalu předchozích Football Managerů, ustoupil ještě anonymnějšímu pohledu z vlastních očí. Trailer toho samozřejmě patřičně využívá a hází vás přímo doprostřed klubového dění, od tiskové konference až po interakci s hráči v kabině.

Football Manager 2018 zdroj: tisková zpráva

Sbohem, starý brachu

Loni bylo mých pravidelných sto hodin u lajny hodně fajn, i když bych si uměl představit celou řadu vylepšení, a hlavně doufám, že se nový ročník vyhne extrémně otravným bugům, které mi v osmnáctce uměly pořádně zkazit zážitek.

A kdyby se české lize dostalo trochu víc pozornosti než obvykle, bylo by to taky bezvadné. Už mě trochu štve, když ve druhé sezóně za většinu týmu hrají šestnáctiletí mladíci, protože původní hráči jsou prostě příliš špatní, a tak je vytlačí první náhodně vygenerovaný starší žák. A taky by snad už mohla být správně nastavená ligová struktura, která loni realitě vážně neodpovídala.

Uvidíme 2. listopadu. Kdo chce, může zamířit na Steam, hru si předobjednat a získat tak desetiprocentní slevu na běžnou cenu 55 euro, ale bohužel už tentokrát neplatí 25 % dolů pro majitele předchozího ročníku. Třeba to naznačuje, že Football Manager 2019 bude tak masivně vylepšený, až to vlastně bude úplně jiná série. Jeden vždycky může doufat.

Nejnovější články