For Honor nabídne pět multiplayerových módů a nástroj, jak odolat přesile
zdroj: tisková zpráva

For Honor nabídne pět multiplayerových módů a nástroj, jak odolat přesile

19. 8. 2016 14:43 | Preview | autor: Adam Homola |

Do středověku stylizovaná rubačka For Honor nabídne vedle singleplayerové kampaně i multiplayer a právě ten je velkou součástí prezentace hry na letošním Gamescomu. O celkem dvanácti postavách, čtyřech za každou stranu, jste si mohli přečíst včera a dnes se můžete podívat, jak vypadá multiplayer v praxi.

Příjemné je vědět, že v multiplayeru nebudou vývojáři nijak omezovat složení frakcí. Pokud hrají dva vaši kamarádi za Vikingy a vy chcete samuraje, můžete se k nim bez problémů připojit. To se týká samozřejmě jen kooperativních módů, kterých bude ve hře hned vícero. 

Pětice multiplayerových módů

For Honor nabídne celkem pět multiplayerových módů, přičemž tím hlavním je Dominion. Jedná se o souboj dvou týmů, každý o čtyřech hráčích,  a přetahování se o teritorium. Vaším cílem je zabrat a držet tři kontrolní body a zatlačit nepřítele zpátky od nich. Nepřítelem se zde přitom nemyslí jen hráči, ale i jejich počítačem řízení spolubojovníci. Ti jsou sice slabí, ale je jich hodně a život vám v některých situacích mohou znepříjemnit.

Dominion není jen a pouze o schopnostech hráče, ale prim zde má hrát především komunikace a spolupráce s kolegy. Musíte se umět společně domluvit na dalším postupu a na tom, kdo bude hlídat či zabírat který bod. Ve chvíli, kdy se vám podaří zabrat a držet všechny tři body, přesune se Dominion do rozhodující finální fáze: v ní se už nemohou hráči z prohrávajícího týmu oživovat a pokud se vám je podaří všechny čtyři zabít, vyhráli jste.

zdroj: Archiv

O něco menším módem je Brawl, kde se proti sobě postaví dva týmy o dvou hráčích a vyhrává se jednoduše zabíjením nepřátel. Stejně tak je to v případě Duelu, kde se bojuje jen jeden na jednoho a kdy se nemusíte soustředit na nic jiného, než na nepřítele před vámi. Mód Skirmish pak nabízí týmový death match o dvou týmech po čtyřech hráčích, kdy se hraje na co nejvyšší dosažené skóre za zabití.

Posledním multiplayerovým módem je Elimination, tedy místní variace na dobře známý Last Man Standing. V Elimination neexistuje žádné oživování, všichni mají jen jeden život a vyhrává ten, kdo zůstane stát jako poslední na nohou.

Odveta

V multiplayeru pak jistě doceníte mechaniku Revenge, díky které budou zvladatelné souboje 1vs2 a vůbec situace, kdy jste v přesile a donuceni hrát spíše defenzivním způsobem. Kdyby na to šla For Honor přísně realisticky, mnoho byste toho asi proti dvěma či třem hráčům nedokázali. Ubisoft tady ale naštěstí upřednostňuje zábavu a tak se stačí chvíli bránit, vykrývat jednotlivé útoky a tím si budovat speciální ukazatel pro Revenge.

Pokud se vám podaří příliv útoků dostatečně dlouho přežít a ukazatel Revenge naplníte, můžete se přepnout do režimu, kdy po omezenou dobu způsobujete větší poškození a vaše útoky nikdo z nepřátel nevykryje.

Skrze Revenge se tak šikovně řeší situace, kdy byste za normálních podmínek poměrně rychle padli a nezmohli se na žádný protiútok, neboť by vám nepřátelé nedali sebemenší šanci. Takhle si tu šanci vytvoříte sami, v případě že zvládnete přežít dostatečně dlouhou dobu.

zdroj: Archiv

Alfa úpravy

Každého z dvanácti bojovníků si budete moct navíc upravit, tudíž nejste ani zdaleka odkázáni na základní vzhled, pohlaví a brnění. Z pána uděláte v mžiku dámu, z šedého brnění barevné a nechybí ani možnost tetování, či různých výzdob určených pro brnění. Systém progrese zde přítomen bude, stejně jako možnost lootování na konci každého zápasu. Z lootu pak získáte zbraně a části brnění, které můžete kombinovat a vystrojit a vyzbrojit si tak válečníka tak, aby odpovídal vašemu hernímu stylu.

Systém progrese je zde mimochodem řešený pro každého hrdinu zvlášť, nejde tak o globální úroveň pomyslného účtu hráče, ale řeší se úroveň každého jednotlivého hrdiny. For Honor vyjde na PC, PlayStation 4 a Xbox One sice až 14. února 2017, ale několik šťastlivců si bude moct tohle specifické a zábavné (viz dojmy z hraní z E3) rubání vyzkoušet už v uzavřené alfa verzi od 15. do 18. září. Stačí se do ní přihlásit na oficiálním webu hry a pak očekávat příslušný email.

Nejnovější články