For Honor oslaví první výročí velkým updatem a dedikovanými servery
zdroj: tisková zpráva

For Honor oslaví první výročí velkým updatem a dedikovanými servery

26. 1. 2018 14:08 | Preview | autor: Adam Homola |

For Honor bude za pár týdnů slavit první výročí, což je doba, kdy by se mohlo na běžnou hru pomalu zapomínat. DLC by byla za námi, ladily by se jen poslední bugy a vývojáři by pilně pracovali na pokračování. Jenže Ubisoft do své online rubačky investuje nemalé prostředky i po roce a má s hrou do budoucna ještě velké plány. Prvním krokem, který v letošním roce hra udělá, bude bezplatný update Age of Wolves. Vedle spousty herního obsahu s sebou vlci přinesou i tolik očekávané a potřebné dedikované servery.

Age of Wolves vyjde na PC, PlayStation 4 a Xbox One skoro přesně na první výročí vydání hry, 15. února (hra vyšla 14. února 2017). Hlavním tahounem vlčího updatu je snaha vylepšit samotné jádro hratelnosti, balanc hrdinů a samozřejmě matchmaking i konektivitu.

Dedikované servery

Dedikované servery se do hry sice nedostanou hned 15. února, ale dočkáme se jich ještě v průběhu páté sezóny. Vývojáři je minulý měsíc úspěšně testovali a v současné době se na jejich nasazení připravují. Přechodem na dedikované servery se tak jednou provždy vyřeší všechny nechvalně známé problémy se synchronizací, migrací zápasů a hloupým kastováním hráčům podle stavu jejich NATu.

Nezbývá než doufat, že se z toho poučí nejen tvůrci For Honor, ale rovnou celý Ubisoft, a dedikované servery se postupně dostanou do všech jeho relevantních současných i budoucích her. Dedikované servery se v případě For Honor nebudou pochopitelně týkat jen PC verze, ale všech tří platforem.

zdroj: Archiv

Updaty

Na rozdíl od dedikovaných serverů můžete všechny ostatní novoty páté sezóny vyhlížet už při jejím spuštění v polovině února. Tou dobou budou mít největší dopad významné změny balancu, které postihnou rovnou pět hrdinů. Jsou jimi Kensei, Conqueror, Highlander, Berserker a Nobushi. Někteří z nich si totiž v PvP nevedli ani zdaleka tak dobře (např. Kensei nebo Highlander) jako jiní (např. Shaman nebo Gladiator), a tak se musí balancovat.

Nejmarkantnějších změn se dočkají Kensei a Conqueror. Ti dostanou několik zbrusu nových sad pohybů a animací, a Highlander, Berserker a Nobushi si projdou taktéž nemalými změnami. V dalších sezónách můžeme očekávat podobně velké změny i u ostatních hrdinů. Vydáním Age of Wolves aktivní podpora hry ani zdaleka nekončí a pojede se dál.

zdroj: Archiv

V novém updatu myslí tvůrci také na nováčky, a proto do hry přidají tři nové tréninkové módy. Dva z nich, Apprentice Trials a Warrior Trials, vás naučí všechno potřebné od naprostých základů až po pokročilé techniky. Pro ty nejlepší hráče pak bude připravená Arena, kde si budete moct zkoušet různé hrdiny proti sobě, řetězení specifických útoků, komba apod.

Nakonec pak Age of Wolves do hry přidá různé menší, ale užitečné věci: například nový předmět pro zvýšení přísunu zkušenostních bodů výměnou za Salvage, zvýšenou kapacitu pro získávání reputace, novou progresi pro zbraně a výbavu apod. Třešničkou na dortu jsou pak nové vizuální efekty při různých popravách, jak názorně předvádí přiložené video. O všechny změny, které do For Honor přinese Age of Wolves, se vývojáři podělili na webu.

Nejnovější články