Fortnite míří na mobily s podporou Cross Play všech platforem kromě Xboxu
zdroj: tisková zpráva

Fortnite míří na mobily s podporou Cross Play všech platforem kromě Xboxu

9. 3. 2018 14:31 | Preview | autor: Adam Homola |

Fortnite momentálně dominuje Twitchi a po třech platformách chystá invazi na další dvě, kde je potenciál pro nové miliony hráčů ještě větší. Fortnite Battle Royale se totiž brzy podívá na Android a iOS, přičemž nepůjde o menší či jakkoliv osekanou hru. Vývojáři z Epicu se dušují, že na mobilech půjde o stejnou hru se stejnou mapou, obsahem, hratelností i pravidelnými týdenními updaty.

Stejná, nebo přinejmenším velmi podobná by měla být i grafika, ostatně sami vývojáři mluví o „grafice na úrovni konzolí“, což už dnes na nejvýkonnějších mobilech a tabletech není takový problém, obzvláště v případě vysoce stylizovaného Fortnite.

Díky partnerství se Sony bude mobilní verze Fornite navíc podporovat Cross Play a Cross Progression mezi verzemi pro PlayStation 4, PC, Mac, Android a iOS, jak oznámili tvůrci na webu. Nebudete si tak muset vytvářet a udržovat například separátní seznam přátel nebo řešit odlišnou progresi na mobilu a na PS4. Pod jedním účtem budete mít na téměř všech platformách všechno synchronizované.

Stranou stojí jenom Xbox One, což můžeme tentokrát považovat za menší rýpnutí ze strany Sony. Právě na Xboxu najdeme konkurenční a taktéž populární Playerunknown’s Battlegrounds, na jehož konzolovou verzi si Microsoft zaplatil blíže nespecifikovanou (nejspíš jen časovou) exkluzivitu.

12. března, tedy v pondělí, se budete moct přihlásit do Invite Eventu na oficiálním webu hry, zatím jen do verze pro iOS. Řada přihlášených zájemců pak obdrží emailovou pozvánku do mobilní verze. Pozvánky se budou rozesílat postupně a ve vlnách, tudíž se na vás nemusí dostat hned.

zdroj: Cinemart

Abyste se mohli Invite Eventu zúčastnit, budete potřebovat iOS 11 a minimálně iPhone 6S nebo iPhone SE, iPad Mini 4, iPad Pro, iPad Air 2, nebo loňský iPad. Další informace má Epic zveřejnit v pondělí a s vydáním verze hry pro Android se počítá na později.

Mezitím si Fortnite na PC a konzolích prochází rychlou evolucí a častými experimenty. Tím aktuálním je časově omezený mód Teams of 20, kdy proti sobě stojí pět týmů, každý po dvaceti hráčích.

Stejně jako v případě ostatních experimentů jde o časově omezenou akci, která se ve hře neohřeje déle než zhruba týden. Teams of 20 je součástí patche 3.2 – kompletní seznam všech jeho změn najdete na oficiálním webu hry.

Nejnovější články