Forza Motorsport 7 si vyzkoušíte v klasické demoverzi už za necelé dva týdny
zdroj: tisková zpráva

Forza Motorsport 7 si vyzkoušíte v klasické demoverzi už za necelé dva týdny

8. 9. 2017 12:04 | Preview | autor: Adam Homola |

Letošní závěr roku se neponese ve znamení různých více či méně arkádových odboček, ale nejnovější zástupci sérií Gran Turismo a Forza proti sobě postaví své hlavní bijce. Jako první se dostaví Forza Motorsport 7, která si svůj brzký start pojistí ještě vydáním regulérní demoverze.

Zatímco hra vyjde na PC (Windows 10) a Xbox One (S, X) 3. října, demoverze bude na obou platformách k mání už od 19. září. V ní si zajezdíte na PC i Xboxu a to na třech různých tratích se třemi různými vozidly. Tím prvním je Porsche 911 GT2 RS a světoznámý dubajský okruh Jebel Hafeet Pass.

Fanoušci větší váhové kategorie pak dostanou možnost zajezdit si v Mercedes-Benz Tankpool na italské rychlostní trati Mugello. A samozřejmě nesmí chybět ani starý známý Nürburgring Grand Prix, na kterém se můžete prohánět v Nissan Mismo GT-R LM.

zdroj: tisková zpráva

Už v demu si půjde zapnout různé asistenty a zajezdit si tak poněkud arkádovým způsobem, nebo asistenty naopak vypnout a posunout tak hratelnost o kousek blíž k realismu. PC verze dema pak nabídne ještě různé možnosti grafického nastavení.

Z demoverze byste si tak měli udělat docela dobrou představu, jestli je Forza Motorsport 7 pro vás, nebo jestli raději preferujete volnější a arkádovější vedlejší sérii Forza Horizon. Její třetí díl vyšel loni v září a šlo o skvělou hru (recenze), která to nakonec dotáhla na první místo v kategorii nejlepší závodní hra roku 2016.

O podobnou metu se bude jistě ucházet i Forza Motorsport 7, jenže ta bude mít na rozdíl od loňského roku mnohem větší konkurenci. Po několika letech se totiž na scénu vrací Gran Turismo, které by se také jistě o titul nejlepší závodní hry roku rádo přihlásilo.

Nejnovější články