Fracture - ponurá vize budoucnosti
zdroj: tisková zpráva

Fracture - ponurá vize budoucnosti

13. 7. 2007 18:18 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Dle toho, co proniklo zpoza zavřenými dveřmi, vypadá tato FPS na velmi slibný a poměrně originální projekt.

Sci-fi střílečka Fracture, která je vyvíjena týmem 1 Day Studios pro společnost LucasArts, byla během E3 k vidění pouze za zavřenými dveřmi, ale podle toho, co zpoza nich proniklo, to vypadá na velmi slibný a poměrně originální projekt. Jeho cílovými platformami jsou konzole PS3 a Xbox 360. Termín vydání byl stanoven na polovinu roku 2008.

Děj Fracture je zasazen do 150 let vzdálené budoucnosti a dotýká se problému s globálním oteplováním Země. V podstatě předkládá vizi, kdy oceány stoupnou natolik, že prakticky rozdělí Spojené státy na dvě části. Ovšem to není jediné horké téma, o které se otírá. Vypovídá totiž také o snaze odpadlé skupiny vědců "vylepšit" lidskou rasu za pomoci genetického inženýrství. Ta se pochopitelně zvrhne a namísto "lepších lidí" pokusy vyústí v šokující genetické defekty. Východní část někdejšího USA další experimenty tohoto druhu zakáže (ta bude hratelná), ale západní se zcela trhne, vytvoří vlastní stát a rozhodne se v genetických manipulacích pokračovat (proti té budete bojovat). Vzniknuvší občanská válka je jen logickým produktem odlišného pohledu na věc...

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Demo prezentované na E3 demonstrovalo, jak bude Fracture využívat deformace terénu coby zbraně, a to jak útočné, tak i obranné. Hráč se například pokusil s pomocí tektonické zbraně sejmout protileteckou obranu nepřítele, anebo s pomocí speciálních granátů způsobil silný tlak na půdu pod nohama a vytvořil si tak slušný kryt. Vůbec by se dalo říci, že Fracture staví hlavně na zvláštních zbraních a způsobu, jak se uplatňují ve hře, a tedy i na deformacích terénu (někdy povede cesta do následující mise výhradně právě přes ni). Dalším dobrým příkladem je i to, že s pomocí jiného takového netypického kousku budete moci vytvořit z různého nepořádku ve svém okolí obrovskou kouli, kterou oponenty prostě převálcujete. Kdyby vás nepřesvědčilo ani to, pak tu máme ještě bombu, která nejenže zdeformuje terén, ale ještě do sebe po vzoru černých děr vcucne vše, co se nachází v jejím dosahu. Ale abyste si nemysleli, tak nepřítel bude mít na své straně zase geneticky upravené bojovníky, kteří budou schopni různých nadlidských výkonů, např. rychlého seskoku z hodně veliké výšky, apod.

korgull

Nejnovější články