Frostpunk brzy rozšíří dvojitý mód Endless s několika novinkami
zdroj: tisková zpráva

Frostpunk brzy rozšíří dvojitý mód Endless s několika novinkami

19. 11. 2018 16:10 | Preview | autor: Adam Homola |

Nejen že je Frostpunk jednou z nejzajímavějších a nejlepších strategií letošní roku, od svého vydání navíc neustále bobtná. Vývojáři z 11bit studios se o svoji survival strategii případě starají a aktuální Endless Mode je dalším dobrým příkladem podpory hry po vydání. Endless mode sice tvůrcům trochu trval, ale nakonec se do hry dostane ve formě hned dvou módů, které by měly uspokojit oba typy budovatelských stratégů.

Endless mode se totiž dělí na Serenity a Endurance. V rámci Serenity se budete moct plně soustředit na budování města, surovin bude hromada a počasí nebude tak drsné. Relativně jednoduše si tak můžete vyzkoušet postavit různé typy měst, rozdílné herní styly a nebát se, že vám to za pár herních dnů smete obrovská bouře.

I v Serenity sice pořád půjde o survival strategii a pořád budete muset dávat alespoň trochu pozor, ale obecně vzato půjde o výrazně pohodovější mód, než jaký nabízí kampaň či Endurance. Ten je totiž pravým opakem Serenity. V Endurance vás čeká mnohem drsnější počasí a nepříjemné náhodné události, které vám mohou třeba na několik dnů vypnout Automatony. Endurance tak bude skutečně hardcore a přežijí v něm jen ti nejvytrvalejší z vás.

zdroj: tisková zpráva

Oba dva módy půjde hrát na čtyřech různých typech map, přirozeně bez časového limitu a se všemi odemčenými budovami. Během hraní se vám budou navíc odemykat nová místa a události na Frostland.

Nový update s sebou přináší i další novinku v podobě sbírání různých typů drobných památek, které můžete skladovat v nové budově Archives. Z památek se pak dozvíte více či méně detailní drobnosti a zajímavost o příběhovém pozadí celého světa.

Endless mode přibude do Frostpunk v rámci „několika dní“ a pro všechny majitele hry bude k dispozici zdarma. Vývojáři v přiloženém videu navíc naznačují, že ani tohle nebude poslední update a že o nich, respektive o jejich povedené survival strategii ještě uslyšíme.

Nejnovější články