FTL: Advanced Edition představuje klonovací systém
zdroj: tisková zpráva

FTL: Advanced Edition představuje klonovací systém

18. 2. 2014 19:03 | Preview | autor: Aleš Smutný |

Už je to nějaký ten pátek, kdy nejen mně učarovala RPG strategie FTL – Faster Than Light. Před nějakým časem ale byla oznámena expanze, která přijde společně s iPad verzí. Jmenuje se Advanced Edition a v jejím rámci by se mělo dostat téhle správě vesmírné kocábky pořádných změn.

Po chvíli ticha byly představeny nové věci, které ve hře najdete. Tou nejvýraznější je asi Clone Bay, což je místnost, která nahradí vaši ošetřovnu, čímž se radikálně změní celý váš přístup k taktice a celé hře. Jak si totiž všichni pamatujete, posádka patřila mezi nejcennější komodity a to nejen jako specializovaná síla, ale i třeba jako bojovníci proti cizím výsadkům.

Clone Bay bude umístěný na všech lodích typu C a případně si jej budete moci koupit a vyměnit za ošetřovnu. Clone Bay bude dělat to, co slibuje. Pokud vám umře člen posádky, vytvoří jeho klon. Některé vlastnosti bude mít nižší, ale pořád to bude nový člen posádky s nějakým tím umem. Takže ztráty v boji nebudou tak bolestné, když vám vesmírní pavouci někoho sežerou... no a? Mám klon!

Cena bude celkem tvrdá. Clone Bay nebude umět nepřetržitě léčit jako ošetřovna. Při každém skoku trochu posádku vyléčí, ale o klasických „tak a teď se všichni prostřídáme na ošetřovně“ škatulatech si nechte zdát. Výsledkem tedy bude dost výrazná změna hratelnosti a další možnost, jak ji oživit.

Další novinkou bude hackování. To proběhne pomocí droida, který se přichytí na nepřátelskou loď, přičemž vám poskytne její kompletní obrázek a zablokuje dveře, takže protivníkovu posádku zpomalí. Navíc bude hackovací droid moci dále škodit podle toho, na který systém se soustředí jednorázovým pulzem. Kupříkladu vybije nabíjenou zbraň, vysaje na chvíli štíty, ochromí drony a nebo, a to je velmi příjemné, donutí teleportované útočníky vrátit se.

Jde to digitálně a půjde to i organicky. Se systémem ovládáním mysli budete zase moci získat na čas protivníkovu jednotku jako spojence. Vylepšené úrovně systému pak vašemu novému kamarádovi přidají nějaké to zdraví nebo způsobené poškození. Ten pak za vás bude chvíli bojovat, třeba jej pošlete do nepřátelského centra ovládání zbraní, aby je na chvíli odstavil a nebo jej jako kamaráda přenesete k sobě, do místnosti bez kyslíku. Inhaluj, krasotinko... Jen pozor, na tuhle vychytávku budou imunní Slugové.

Nu a kdybyste měli problémy s energií, stačí si pořídit záložní baterie. Ty vám poskytnou půl minuty dodatečných energetických jednotek, ale pozor, pak se budou 25 sekund dobíjet. Plně vylepšený systém záložních baterií pak utáhne čtyři doplňující jednotky a to už je solidní energetické posila pro chvíle nouze. Plus zde bude dost dalších menších vylepšení jako je třeba Hard mód, který vše učiní ještě obtížnější, zisky menší, nepřátele častější a nepříjemnější...

Nejnovější články