Gearbox oznámí "novou" Duke Nukem hru za týden, má jít o remix Duke Nukem 3D
zdroj: tisková zpráva

Gearbox oznámí "novou" Duke Nukem hru za týden, má jít o remix Duke Nukem 3D

26. 8. 2016 15:43 | Preview | autor: Adam Homola |

Že se i po rozporuplně přijatém Duke Nukem Forever blonďatý svalovec vrátí, bylo nad slunce jasné. V Gearboxu se s plány na vývoj dalších her nijak netajili a k oznámení jedné takové dojde už brzy. Na oficiálním webu dukenukem.com totiž běží počítadlo, které se zastaví v sobotu 3. září nedlouho po půlnoci. Co to bude za hru, nikdo zatím oficiálně nepotvrdil. Náznaků, že půjde o Duke Nukem 3D: World Tour, je ale hodně.

Nejmenovaný zdroj poskytl informace a materiály ze hry uživateli Redditu, který všechno neváhal zveřejnit. Duke Nukem 3D: World Tour by měl být informací remix Duke Nukem 3D, který má obsahovat jak původní, tak zcela nový obsah. Chybět nemá ani multiplayer ve formě deathmatche a kooperativního režimu.

Na hře nemá pracovat Gearbox, ale studio Nerve Software, které se v minulosti podílelo na několika Call of Duty hrách, ale ruku k dílu přiložili  i na Aliens: Colonial Marines, Singularity nebo remaku Doom II na XBLA. Nerve Sofware jsou, navíc stejně jako Gearbox, z Texasu. Ostatně, už na Duke Nukem Forever pracovali hlavně Triptych Games a Piranha Games, zatímco Gearbox spíše jen dohlížel.

Duke Nukem 3D: World Tour zdroj: tisková zpráva

Podle jiného uživatele Redditu také chvíli vedl odkaz z oficiálních stránek hry na Twitter účet @DukeWorldTour, než ho někdo „převzal“ a nyní směřuje na taktéž nový účet @DukeNukemGame. Jistým náznakem může být i ono „Happy 20th Anniversary“ na oficiálních stránkách.

Samotný Duke Nukem oslavil své 20. výročí už v roce 2011, vzhledem k vydání stejnojmenné plošinovky v roce 1991. Je to právě Duke Nukem 3D, který vyšel v roce 1996, své 20. výročí slaví letos.

Za zmínku stojí také fakt, že si Dukem Nukem 3D nemůžete v tuto chvíli nikde koupit. Hra není k dostání na Steamu, na GOGu, ani na webu Gearboxu či 3D Realms, kde byla svého času k mání Duke Nukem 3D: Atomic Edition.

Duke Nukem 3D: World Tour zdroj: tisková zpráva

Duke Nukem 1, 2, 3D i Manhattan Project svého času na GOGu byly, ale kvůli přesunu práv mezi firmami musely z nabídky zmizet, jak jsme psali v minulosti. Kolem značky Duke Nukem byla ještě loni slušná právní tahanice, která se skoro dostala k soudu. Nakonec se ale Gearbox, 3D Realms a Interceptor dohodly a značka patří definitivně Gearbox Software.

Zdá se tedy být jisté, že příští týden dojde k oznámení Duke Nukem 3D: World Tour. Vzhledem k původu informací je však třeba brát všechno s jistou rezervou. Jedna věc jsou oficiální informace, jedna věc šuškanda, která se nedá nijak neprůstřelně ověřit.

Nejnovější články