Generation Zero nabídne kooperativní akci proti vychytralým robotům
zdroj: tisková zpráva

Generation Zero nabídne kooperativní akci proti vychytralým robotům

17. 8. 2018 18:00 | Preview | autor: Adam Homola |

Švédsko, listopad 1989. Po návratu z ostrova zjistíte, že všichni zmizeli a celý otevřený svět hlídají smrtící roboti. Zalezete do prvního opuštěného domu, seberete všechno, co se vám bude hodit pro přežití, a vydáte se na lov. S takovou premisou začne Generation Zero, slibně vypadající kooperativní stealth akce od Avalanche Studios.

Vaším hlavním úkolem je přežít, zjistit, co se stalo, a vést proti strojům partyzánskou válku. A to buď sami, nebo v kooperaci s až třemi dalšími hráči. Vybavení a všechny zbraně z přiloženého videa navíc nedostanete hned na začátku, ale musíte si je hezky poctivě najít. V kufrech aut, v opuštěných domech, v kůlnách, prostě kdekoliv, kde bude jen trochu možné něco sebrat.

Zbraně můžete také vylepšovat, a to si pište, že se vám budou lepší a silnější bouchačky hodit. Zdejší roboti totiž vzdáleně připomínají své kolegy z Horizon: Zero Dawn a na některé z nich musíte jít i s podobným přístupem: tedy postupně je očesávat o různé části a tím je zbavovat schopností a výbavy. Jen nepočítejte s podobnou pestrostí a širokým rozptylem robotů jako ve zmíněném Horizonu. Tady tvůrci zatím představili pouze čtyři druhy: Tick, Seeker, Runner a Tank.

zdroj: Archiv

Menší a slabší stroje zvládnete sami, ty silnější musíte třeba nalákat do pasti a správně oškubat, zatímco na ty největší a nejsilnější je už potřeba použít pokročilé taktiky, všechen dostupný arzenál a ideálně i kamarády.

Generation Zero vás ale do soubojů nijak zvlášť nenutí. Pokud se bitva nevyvíjí ve váš prospěch, není problém vzít nohy na ramena. Jen je pak potřeba počítat s tím, že stejného robota časem nejspíš opět potkáte, a to ve stejném pochroumaném stavu, v jakém jste ho předtím zanechali.

Roboty, a vlastně i vás, bude ovlivňovat dynamické počasí a střídání dne a noci, kdy lze používat jiné taktiky a pokusit se na některé roboty vyzrát tak, jak by to třeba za jiných podmínek nešlo. Tempo hry bude ale do jisté míry na vás, tudíž si můžete z Generation Zero udělat klidně pomalou stealth hru nebo rychlou akci, případně cokoliv mezi tím.

Generation Zero zdroj: tisková zpráva

Jak už asi tušíte, na příběhu a propracovaných postavách hra stát nebude. Přesto se tu vývojáři pokusí vyprávět příběhové pozadí skrze prostředí, kde budete nacházet různé indicie a postupně si dávat dohromady celý obrázek toho, co se vlastně děje.

Šťastlivci si budou moct Generation Zero vyzkoušet ještě před vydáním. Vývojáři totiž na letošní podzim chystají uzavřenou betu, do které se můžete přihlásit na oficiálním webu hry.

Nejnovější články