Globální válka v Tom Clancy's EndWar
zdroj: tisková zpráva

Globální válka v Tom Clancy's EndWar

22. 3. 2008 12:12 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Fronta právě prochází Paříží a vojenská základna Rammstein ji poskytuje leteckou podporu. + DALŠÍ TRAILER

Po uječeném středečním videu s profesionálními hráčkami se UbiSoft zřejmě rozhodl rychle zahladit stopy a vypustil další trailer z jeho chystané konzolové RTS Tom Clancy's EndWar, snad aby si u hráčů vyžehlil špatný první dojem. Minutové video ve stylu televizního zpravodajství naznačí příběhovou linku okolo jaderného výbuchu a pak přejde v rychlý a efektní sestřih záběrů z hraní. V našem článku se pro změnu zaměříme na multiplayerový mód Theatre of War, v němž spolu budou všechny tři strany (Evropská federace, Rusko a Spojené státy) zápasit na globální mapě světa.

zdroj: Archiv


Tom Clancy's EndWar - WW3 trailer - stažitelná verze (33 MB, HD)

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Všechno začne na taktické mapě, trochu podobné stolní hře Risk, kde se každá země rozporcuje na 40 území (tzn. celkem 120 bojišť). Najdete tu hlavní města, armádní základny i vojenské instalace protiraketových štítů, přičemž každé teritorium bude reprezentovat některý mód: Assault, Conquest, Raid nebo Siege. Jak v singlu, tak v síťové hře bude cílem hry získat území převahu nad nepřítelem - jenže v multiplayeru se rozpoložení sil bude sčítat ze všech střetů, které se ten den na serverech odehrály.

Třeba se stane, že fronta právě prochází Paříží a vojenská základna Rammstein ji dodává leteckou podporu. Když se připojíte, dostanete na výběr: přidat se do pouličních bojů přímo ve francouzské metropoli nebo zaútočit na kýženou leteckou základnu. Podle toho, jak tyto bitvy dopadnou, se ještě ten den o půlnoci reaktualizuje válečný stav na globální mapě - pokud Evropa ve většině bitev udržela Paříž, ale v počtu utkání ztratila leteckou základnu, nebude si další den moci volat na pomoc vzdušné síly (alespoň dokud Rammstein znovu nevybojuje pro see).

Pro lepší pocit budou vaše jednotky pojmenované a přežijí-li bitvu, povýší a budete je moci použít v dalším tažení. Vývojáři myslí i na vyvážení jednotlivých stran: Evropa vynikne rychlostí a tajnými přesuny vojsk, Amerika svými rovnocennými vojenskými i leteckými silami a Rusko bude mít největší palebnou sílu, byť na úkor pohyblivosti. Díky inteligentnímu párování vždy narazíte na stejně zkušeného protivníka a bát se nebudete muset ani toho, že upgradováním dojde k razantním změnám na bojišti. Ať totiž vaše tanky vylepšíte sebelíp, vždy bude platit, že si nad nimi vzdušné jednotky udrží převahu. UbiSoft dále slibuje podporovat zakládání klanů i přátelení se s hráči a zcela určitě před vydáním hry uvolní veřejnou betu.
Zvětšit zdroj: tisková zpráva
Z jiného soudku stojí za zmínku včerejší zpráva o tom, že UbiSoft zakoupil práva na značku Toma Clancyho: díky tomu již spisovateli nebude muset platit dividendy z každého titulu a také bude moci konečně udělat svoje vysněné Tom Clancy MMO.

Tom Clancy's EndWar vyjde pro X360 a PS3 mezi dubnem a říjnem - více v našich dojmech z UbiDays nebo předchozích článcích:

Hlasové ovládání Tom Clancy's EndWar na videu  [19.3.2008 14:14 - levis]
Dobyvatelé New Yorku v RTS Tom Clancy's EndWar  [16.12.2007 13:13 - levis]
Různé způsoby boje v Tom Clancy's EndWar  [3.12.2007 16:16 - levis]
Zlí Rusové v Tom Clancy's EndWar  [23.11.2007 19:19 - levis]
Zbraně hromadného ničení v Tom Clancy EndWar  [15.10.2007 20:20 - levis]
zdroj: JeuxVideo, IGN

Nejnovější články