Gothic III Forsaken Gods z Indie
zdroj: tisková zpráva

Gothic III Forsaken Gods z Indie

29. 8. 2008 20:20 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

JoWood překvapivě svěřil datadisk studiu z asijského kontinentu. Jak se to promítlo na čtvrthodinové předváděčce? + FOTKY

Po zběžných detailech se na veletrhu GC poprvé objevil datadisk Gothic III: Forsaken Gods, během jehož čtvrthodinové předváděčky také konečně vyšlo najevo, kdo že ho vlastně vyvíjí. Autory nakonec nejsou ani Piranha (zodpovědní za první tři díly), ani Spellbound (pracující na čtyřce), nýbrž zcela nečekaně rovnou indické studio Trine Game Studios. Útěchou budiž to, že mezi jeho členy se prý počítají někteří bývalí zaměstanci EA či Microsoftu, jak se podařilo zjistit české fanstránce.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
fotky z předváděčky na GC 2008

Samotný datadisk se bude odehrávat dva roky po příběhu z trojky a v jeho čele stane samozřejmě opět onen bezejmenný hrdina. Po návratu do krajů, které v původní hře pomohl vysvobodit a stmelit dohromady, najde zemi na ostří nože. Mnozí z jeho bývalých přátel i protivníků se mezitím propracovali do čela městských komunit a vedou jednotlivé frakce, s nimiž budete muset dříve či později otevřeně začít spolupracovat nebo jim naopak vyhlásit válku. Samotné hranice herního světa prý budou tentokrát ořezané o většinu Varantu a Nordmaru.

Při předváděčce přítomný zástupce JoWoodu přiznal, že bojový systém původního Gothicu III nebyl dvakrát přívětivý a že nezkušeným hráčům chvíli trvalo, než si mu přivykli. Indičtí vývojáři se s tímhle prý pokusili něco udělat, byť dle dojmů přítomných novinářů jde o změny veskrze kosmetické a hlavně svázané omezeními stárnoucího enginu. Objevily se dokonce i názory jednostranně negativní: souboje byly prý natolik zmatené a nedodělané, že v nich několikrát zemřel i sám předvádějící, až se nakonec prý musel uchýlit k tomu, zapnout si cheaty a navolit nesmrtelnost.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
fotky z předváděčky na GC 2008

Gothic III: Forsaken Gods vyjde pro PC koncem roku - více v našem zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Gothic III Forsaken Gods - obrázky a detaily  [18.6.2008 17:17 - jd]
Datadisk Gothic III: Forsaken Gods  [14.4.2008 17:17 - levis]
zdroj: 1UP, Gothicz.net & World of Gothic

Nejnovější články