Graf od Blizzardu dokazuje, že nejste tak špatní hráči Hearthstone, jak si možná myslíte
zdroj: tisková zpráva

Graf od Blizzardu dokazuje, že nejste tak špatní hráči Hearthstone, jak si možná myslíte

19. 9. 2014 15:45 | Preview | autor: Adam Homola |

Karetní Hearthstone: Heroes of WarCraft vás může, stejně jako každá multiplayerová hra s žebříčky, klamat tělem. Na vrcholu žebříčku vidíte ostatní hráče a myslíte si, že váš Rank 13 není dostatečně dobrý a vlastně jste nýmandi. Blizzardu se podobných nářků od hráčů sešlo víc, podívali se na statistiky, vytáhli si data a přechroustali je do přehledného grafu, který vás možná vyvede z omylu.

Graf názorně ukazuje, že na tom velmi pravděpodobně nejste tak špatně, jak si možná myslíte. Konečným cílem je pro spoustu hráčů dosažení legendárního ranku, ale tato meta je určená jen pro několik vyvolených. Drtivá většina hráčů je na globálním žebříčku logicky výrazně níž. Když budeme mluvit v konkrétních číslech, tak se na legendární rank dostalo jen 0,5 procenta hráčů Hearthstone.

Mezi elitu se jen tak někdo nedostane, ale nevadí, protože pod trůnem je spousta prostoru pro všechny. Většina hráčů v žebříčku se podle Blizzardu pohybuje někde mezi 25. a 15. úrovní. Nejlepších 25 procent hráčů se nachází někde mezi legendární úrovní a patnáctkou, zatímco mezi desítkou a legendární úrovní se nachází 7,5 procenta hráčů. Mezi pátou úrovní a legendem se nachází dokonce jen 2 procenta hráčů.

Ono ale i půl procenta hráčů na úrovni legend může znamenat hodně - vývojáři nedávno na Twitteru oznámili, že Hearthstone už hraje 20 milionů hráčů. Konkrétnější definice chybí, ale pravděpodobně nepůjde o 20 milionů aktivních hráčů každý den - spíše jen o celkový počet hráčů, kteří Hearthstone vyzkoušeli(= založili si účet). Vzhledem k tomu, jak krátce hra funguje jde ale stejně o obrovské číslo. A nesmíme zapomenout, že se (ještě pořád...) chystá i verze pro Android, která ke hře dalších pár milionů hráčů taky přivede.

hearthstone rankings ladder zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články