Hearthstone čeká stovka nových karet, úpravy balancu a nový mód
zdroj: tisková zpráva

Hearthstone čeká stovka nových karet, úpravy balancu a nový mód

5. 9. 2014 12:21 | Preview | autor: Adam Homola |

Povedená karetní hra Hearthstone: Heroes of WarCraft se díky rozšíření Curse of Naxxramas dočkala nových karet teprve nedávno a už jsou připraveny další. Vývojáři v současné době pilně pracují na více než stovce nových karet, které by se měly do hry dostat za nedlouho. Třicítka karet z Naxxramas tak byla jen malou ochutnávkou a nadcházející rozšíření by mělo s celkovým počtem karet pořádně zamíchat, což pocítí občasný hráč, hardcore fanoušek i e-sportovec.

Hlavní designér Hearthstone Eric Doods v rozhovoru pro mmorpg.com prozradil, že nové karty budou výrazně odlišné od karet z nedávného datadisku. Nic bližšího zatím ale neodhalil, protože k tomu zjevně dojde na blížícím se BlizzConu (6. a 7. listopadu), kde se snad dozvíme bližší informace o slibované verzi Hearthstone pro Android zařízení.

Během rozhovoru ale padla informace o balancu decku Zoolock. Zdá se totiž, že se Hearthstone potýká se stejnými problémy s balancem, jaké museli a stále musí řešit vývojáři StarCraftu II. Podle Doodse je Zoolock k vidění spíše u středně dobrých hráčů a navíc až příliš často. Na nejvyšších úrovních zas prý Zoolock nepoužívá skoro nikdo. Vývojáři proto musí vymyslet, jak deck vybalancovat, aby byl užitečný na všech úrovních a ne jenom pro určitou skupinu hráčů.

Obecně lze problém s balancem a zajetými kombinacemi léčit buď s pomocí nových karet, nebo úpravou karet stávajících. Meta se ale po vydání všech epizod Curse of Naxxramas pořád neusadila, neustále se vyvíjí a chystaných 100 nových karet s ní taky pořádně zamává. Vývojáři prý Zoolock a všechny ostatní potenciální problémy bedlivě sledují a nebojí se jakýchkoliv změn. Stejně tak se nebojí ani změn stávajících hrdinů. Nové třídy (Death Knight/Monk) zatím očekávat nemáme, ale minimálně vizuální úprava těch stávajících nevylučují.

zdroj: Archiv

Konkrétně jde o skiny pro třídy. Někomu se podle Doodse prý nechce hrát třeba za Garroshe, protože jim z World of WarCraft není sympatický - ve vzduchu tak visí možnost přeskinování warrior třídu na jiného známého válečníka z univerza WarCraftu, což by neměl být problém. Doods zatím nic nepotvrdil, ale prý se o tom ve studiu baví a přijde jim to jako zajímavá myšlenka. Zajímavé je to určitě i z ekonomického hlediska. Proč si za takový nevinný skin nenaúčtovat třeba dva dolary?

Poslední zajímavostí rozhovoru je též dávno slibovaný mód Spectator: "Pracujeme na tom. Je to pro nás důležité, abychom udělali hru ještě více sociální," řekl v rozhovoru pro mmorpg.com Dodds, i když neprozradil nic konkrétního. Proč by ostatně plýtval střelivem nyní, když BlizzCon je skutečně skoro za dveřmi...

Nejnovější články