Hearthstone: Heroes of WarCraft se otevře všem hráčům příští měsíc
zdroj: tisková zpráva

Hearthstone: Heroes of WarCraft se otevře všem hráčům příští měsíc

8. 11. 2013 22:45 | Preview | autor: Adam Homola |

Zahajovací ceremoniál letošního BlizzConu byl vůbec zvláštní. Nový datadisk do WoWka, Warlords of Draenor, si nechal Blizzard až na úplný konec. Začalo se s mobou Heroes of the Storm a pak se na řadu dočkala první experimentální free to play hra Blizzardu, Hearthstone: Heroes of WarCraft. Ta je teprve na startovní čáře - vývojáři ji oznámili teprve letos a na PAXu a zatím je v uzavřené, ale stále se rozšiřující betě. Jak ale slíbili, tak také udělají. Už příští měsíc, tedy v prosinci, se hra dostane do otevřené bety.

Pokud budete mít zájem vyzkoušet si výbornou kartičkovou hru od Blizzardu, budete moct. Nebude vám v tom bránit žádná pozvánka, žádná cena hry, nic. Hra bude otevřená naprosto všem. Další velké oznámení se týkalo verzí hry. Doposud byla oznámená pouze verze pro PC a MAC, tradiční blizzardí platformy. K tomu jsme měli navíc slíbenou i verzi pro iPad a to bylo všechno. Ostatně na Hearthstone dělá jen cca 15 lidí a v takovém počtu nejde dělat zázraky.

Nebyl by to ale Blizzard, aby nás příjemně nepřekvapil. Rob Pardo na jevišti oznámil, že Hearthstone: Heroes of WarCraft vyjde taky na iPhone. Publikum začalo křičet, Pardo nastražil uši a ptal se, co že to po něm chtějí. Křik se znásobil, Pardo překliknul na další slajd a na obřích plátnech se tyčil ikonický zelený panďulák symbolizující Android. Publikum řvalo nadšením. Následovala ale trošku menší studená sprška - právě vzhledem k velikosti týmu nebudou tyhle mobilní verze dostupné hned. Nejdřív se asi dočkáme verze pro iPadu, ovšem neznámo kdy. Ostatní máme očekávat nejdřív ve druhé polovině příštího roku. Lepší pozdě, než-li vůbec. Buďme rádi alespoň za to.

Další novinkou bylo oznámení zlatých verzí hrdinů. Zlaté verze karet známe, jsou epičtější, lepší a vůbec víc cool a stejně tak budou promakanější i zlaté verze hrdinů. Získáme je v novém módu Ranked, který se teprve připravuje a do hry přibude v následujících týdnech.

Jako takovou třešničku na dortu pak Pardo představil speciální kartičku, kterou dostanou jen návštěvníci BlizzConu a majitelé virtuálních lístků. Je to legendární Elite Tauren Chieftan - když ho zahrajete, tak se celá obrazovka setmí a na pár vteřin začne pořádný metal. Elite Tauren Chieftan je nejen postava ze hry, ale taky název rockově-metalové kapely vývojářů Blizzardu.

Nejnovější články