Heroes of the Storm rozšíří nečekaný hrdina – dělník ze StarCraftu jménem Probius
zdroj: tisková zpráva

Heroes of the Storm rozšíří nečekaný hrdina – dělník ze StarCraftu jménem Probius

7. 3. 2017 18:34 | Preview | autor: Adam Homola |

Po minulém představení a následném přidání Lúcia z Overwatch zůstane i tentokrát Heroes of the Storm ve sci-fi sféře. Jen se nově podíváme ještě dál do budoucnosti, konkrétně do univerza StarCraft. Z něj se do Heroes of the Storm dostane ten snad nejméně očekávaný hrdina: Probius. Tedy základní dělník od Protossů, kterého ve StarCraftu na nic moc jiného než na stavění, nepoužíváte.

Stavění bude alfou a omegou nového hrdiny i v Heroes of the Storm. Probius bude vynikat především v kontrole určité oblasti a v rukou dobrého hráče zvládne také rozdávat obrovské nárazové poškození. To je na druhou stranu vyváženo jeho malou výdrží a časem potřebným k rozložení všech jeho obranných mechanismů.

Základní schopností Probia, od které se odvíjí několik dalších věcí, je Warp in Pylon. Stejně jako ve StarCraftu budete moct postavit Pylon, který funguje v podobném duchu. Postavený Pylon vám v určitém okruhu velmi rychle regeneruje manu a zároveň slouží jako základ pro postavení Photon Cannon. Ten je vaší další schopností a jde v podstatě o klasický Photon Cannon ze StarCraftu – střílí po nepřátelích, bez Pylonu se deaktivuje a na rozdíl od SC je zde jeho existence omezena časově.

zdroj: tisková zpráva

Pylon je dobré postavit ideálně tak, aby nebyl na očích nepřátel – do křoví, za nějakou překážku apod. Čím obtížnější budou mít nepřátelé jeho zničení, tím lépe pro vás a váš tým. Základní útočnou schopností Probia je Disruption Pulse, kdy vystřelíte energetický výboj přímo před sebe. Výboj zasáhne a poškodí všechny nepřátele v cestě.

Sám o sobě je Disruption Pulse nezajímavý, ale jeho pravá síla spočívá v kombinaci se schopností Warp Rift. Tou vytvoříte na mapě anomálii, která ve svém okruhu všechny nepřátele zpomaluje. Mnohem zajímavější ale je, když se do Warp Riftu trefíte právě s pomocí Disruption Pulse. Po kontaktu obou schopností Warp Rift vybouchne a způsobí ve svém okolí velké poškození všem nepřátelům.

Heroes of the Storm

Další vychytávkou je, že Warp Rifty můžete mít na mapě dva zároveň. Disruption Pulse po kontaktu s prvním WR nevybouchne a pokračuje dál, tudíž při šikovném zacílení obou WR jednou střelou DP můžete ve vhodný okamžik způsobit opravdu velké poškození a vyřadit z boje klidně několik nepřátelských hrdinů najednou.

První ultimátkou Probia je Pylon Overcharge, kdy se všechny Pylony zvětší a začnou na nepřátele v určitém okruhu automaticky střílet. Efekt vydrží deset vteřin a Pylon díky němu získá ještě permanentní štít rovnající se padesáti procentům jeho maximálního života.

zdroj: tisková zpráva

Druhá ultimátka Null Gate zase pomůže při bránění určitých oblastí, nebo pro dorážení prchajících nepřátel. Vytvoří totiž na bojišti poměrně velkou bránu zpomalující a poškozující všechny nepřátele, co s ní přijdou do styku. Při šikovném použití vám tak jen tak někdo neuteče, nebo může brána nepřátele třeba i odradit od vstupu do jisté oblasti.

Probius nezní jako někdo, s kým byste šli v Heroes of the Storm na přední linie. Na každé mapě ale najdete několik míst a okamžiků, kdy je potřeba něco bránit, nebo se někam dostat. V těchto chvílích může být Probius, vzhledem k jeho defenzivním schopnostem, rozhodujícím faktorem. Háček bude jen v tom dostat se na místo činu včas a rozložit tam Pylony, věže a vhodně umístit Warp Rifty. Nový hrdina ve hře v tuto chvíli ještě není, ale dočkáme se již brzy.

Nejnovější články