Historické RPG The Great Whale Road vypluje na výpravu koncem března
zdroj: tisková zpráva

Historické RPG The Great Whale Road vypluje na výpravu koncem března

16. 3. 2017 13:37 | Preview | autor: Adam Homola |

Taktické RPG The Great Whale Road je silně založené na historii, ovšem s přidanou špetkou fikce, se po osmi měsících v programu předběžného přístupu vyjde na Steamu v plné verzi. K tomu dojde už 30. března, a to na PC, Mac a Linux a vedle Steamu bude dostupná i na Windows Store. The Great Whale Road se odehrává ve středověké Evropě v šestém století, kdy vývojáři sice pečlivě studovali dostupné historické materiály a snažili se udělat herní svět co nejvěrnější, ale zároveň se nebáli zakomponování vlastní fikce.

Na The Great Whale Road pracovalo studio zhruba dva roky, z toho posledních osm měsíců společně s komunitou, kdy byla hra dostupná v rámci předběžného přístupu na Steamu. V plné verzi budou také oproti předběžnému přístupu výrazně vylepšené souboje i správa surovin a hra se obecně rozšíří o nové mechaniky.

Především pak bude kompletní příběhová kampaň Dánů z Úlfarrstedu, kterou doplní sezónní události, vedlejší úkoly a samozřejmě také správa surovin a taktické tahové souboje. Vývojáři ze studia Sunburned Games mají pro The Great Whale Road plány také na další měsíce a vydáním hry ještě nekončí.

Krátce po vydání budou následovat dva bezplatné updaty, které do hry přidají dvě nové příběhové kampaně, respektive dva příběhy. Jeden se bude soustředit na Franky, zatímco druhý na Frísy. Oba updaty by měly vyjít ještě letos na jaře.

zdroj: tisková zpráva

Rozpracovaná verze hry má na Steamu zatím spíše kladné uživatelské recenze a jak si to všechno sedne v plné hře uvidíme už 30. března.

Nejnovější články