Hororová adventura Signalis se po 4 letech vývoje chystá na Kickstarter
zdroj: tisková zpráva

Hororová adventura Signalis se po 4 letech vývoje chystá na Kickstarter

6. 6. 2018 13:05 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Indie scéna to rozhodně nemá jednoduché. Dotáhnout ve dvoučlenném studiu ambiciózní projekt do zdárného konce se ne vždy podaří. Na druhou stranu na vás nikdo netlačí s deadliny. Alexander Zwerger a Barbara Wittmann pracují na hororové adventuře Signalis minimálně od roku 2014 a stále nejsou u konce. Konečně ale mají trailer.

Signalis na obrázcích může působit jako další z řady retro pixelartovek, ale jakmile se věci dají do pohybu, posunete se pár let dopředu k 3D hrám pro první PlayStation. A špatně to rozhodně nevypadá. Ve hře se ujímáte role „repliky“ Elster, jakési androidky, která byla svým pánem doktorem Coombsem vyslána na průzkum planety, ze které byl odeslán nouzový signál.

Asi vás nepřekvapí, že stopy po odesílateli se ztrácí v tratolišti krve. Na planetě naleznete stavby vybudované lidskou rukou, ale nikde ani známky po jakékoliv končetině. Stalo se tu něco nepěkného. Nevím, jestli repliky něco cítí, a zda se tedy rozhodnete prozkoumat záhadu z vlastní zvědavosti nebo jen na popud doktora mechanicky plníte příkazy.

zdroj: Archiv

Každopádně vás čeká děsivé tajemství a děsivá monstra, se kterými si to vyříkáte za pomoci pistolí. Video sice neukazuje systém boje, ale inventář plný zbraní tento prvek zrovna nevylučuje. Rovněž se nevyhnete různým puzzlům spojeným s elektronikou.

Datum vydání Signalis zatím neexistuje, ale prý se v brzké době chystá kickstarterová kampaň, která by toho mohla prozradit víc. Jedním z důvodů dlouhého vývoje jsou jiné projekty, které autoři v mezičase stihli dokončit – dvě plošinovky Ascend a Coffin Counseling na Itch.io.

Nejnovější články