Hororový Daylight poodkrývá příběh a ukazuje spoustu obrázků
zdroj: tisková zpráva

Hororový Daylight poodkrývá příběh a ukazuje spoustu obrázků

13. 12. 2013 13:15 | Preview | autor: Adam Homola |

Nezávislý horor Daylight stojí za pozornost minimálně ze dvou důvodů. Hra pojede na Unreal Engine 4 a bude neuvěřitelně krátká. Její dohrání vám zabere jen pár desítek minut, ale díky náhodnému generování jednotlivých místností ji budete moct hrát pořád dokola a pokaždé to bude jiné, nejen co se týče prostředí. Vývojáři ze Zombie Studios nyní poodkryli příběh, který se bude odehrávat v několika časových rovinách.

Hra se odehrává v současné době, ale nejzásadnější události se děly v 80. letech a v roce 1983, což je jakýsi “hlavní rok”, do kterého je kus příběhu Daylight zasazený. Hlavní postava Sarah Gwynn se probudí v loby Mid Island Bay Hospital, ale o historii Mid Islandu nic moc nevíme. Poslední komunikace s ostrovem proběhla před 30 lety. Začátkem 80. let do nemocnice investovala společnost G&C Investments Corp, která z ní chtěla renovací udělat špičkovou kliniku pro bohaté klienty.

Po vyjednávání s představiteli města New Kipling byla G&C připravená převzít kontrolu nad ostrovem. Poslali tam své výzkumníky a experty, ale krátce na to G&C všechno zarazila, zrušila a z New Kiplingu rychle utekla. Následně na místo výzkumu poslali své vlastní experty zástupci města a objevili tam dvanáct děr v zemi, které připomínaly hroby.

1948 - 1983: Nemocnice hnije v obskurnostech a zůstává v podstatě jen jako sešlý artefakt na dávno zapomenutém ostrově. Veškerý nemocniční personál všeho nechal a jednoho odpoledne ve 40. letech zmizel. V nemocnici zůstaly záznamy o pacientech a procedurách, nábytek a veškeré vybavení.

1939 - 1948: V pozdních 30. letech se u pobřeží New Kiplingu vznítila a převrhla loď s více než 1000 pasažéry. Těla vyplavala na břehu Mid Islandu a z nemocnice se tak během chvilky stala márnice, která se musela o všechny těla postarat. Nemocnice se starala také o přeživší, ale s omezenými zdroji se z toho nemohla nemocnice finančně vyhrabat a v roce 1948 najednou zavřela.

Tolik k příběhu. Víc z tvůrců v tiskové zprávě nevypadlo, ale jako nástin toho, co nás v nemocnici možná čeká, to stačí. K tomu vydali vývojáři ještě spoustu nových obrázků, všechny najdete v galerii. Hra se nebude přitom odehrávat jen v nemocnici, ale mezi obrázky uvidíte i stoky. Vývojáři taky slibují, že už příští měsíc bychom se měli dočkat nějaké preview verze - vyzkoušíme ji a dáme vědět, jak se hra rýsuje.

Nejnovější články