Hráči Hearthstone se mohou pustit do datadisku The Grand Tournament
zdroj: tisková zpráva

Hráči Hearthstone se mohou pustit do datadisku The Grand Tournament

24. 8. 2015 16:30 | Preview | autor: Aleš Smutný |

Všichni pravidelní hráči karetního hitu Hearthstone: Heroes of Warcraft dnes jistě čekají, až bude aktivována nová expanze jménem The Grand Tournament. Důvodů na těšení je mnoho, přesněji řečeno minimálně 132, což je počet nových karet, které se v rámci expanze představí. Jde o druhé zásadní rozšíření po Goblins vs Gnomes, protože takové množství karet má potenciál pořádně zahýbat se všemi hranými strategiemi. Právě v případě The Grand Tournament je ale dle mne i důvod těšit se pro ty, kteří na hru na čas zanevřeli.

Důvod je prostý – stačí se podívat na všech 132 karet. Celkové zaměření na spíše control taktiky a anti-aggro strategie slibuje, že by se mohlo metagame pohnout výrazněji, než tomu bylo v případě GvG. To by mohlo potěšit ty, kteří mají u dost Face Huntera, Mech Mage, Warlock Zoo apod. Celkové změně mety nahrává i nová mechanika Inspire, která provádí efekt za aktivaci hrdinovy schopnosti. Kromě ní se představí i Joust, který porovnává cenu náhodně odkrytých minionů, ale ten hádám kvůli své závislosti na náhodě a tedy nevypočitatelným efektům nebude tak zásadní, jako Inspire.

Ačkoliv se nedá čekat odchod aggro balíků, ostatně to by nebylo pro celkový stav hry vhodné, dá se očekávat částečný odklon od této strategie, protože už nebude tak časově efektivní. S množstvím karet, které posilují kontrolní aspekt hry prostě už nebudou aggro balíčky tak dobře projíždět soupeří jako nůž máslem a část z nich se bude muset adaptovat na střední fázi hry, jíž si nyní mohou dovolit ignorovat. S tím bude souviset i fakt, že prostě nebudou aggro decky atraktivní tím, že za dvacet minut stihnete čtyři hry.

Zatím ještě není The Grand Tournament aktivní, podle oficiálních zpráv by mohlo dojít k odemčení v sedm hodin večer našeho času. Co se týče novinek, jež expanze přinese, v Aréně budou padat balíčky ze všech tří sad, už to nebude automaticky GvG.

A další novinka už je aktivní, ale ještě z ní nikdo netěžil. Konečně bude mít smysl postupovat na žebříčku co nejvýš, protože za každý dosažený rank dostanete na konci měsíce odměnu. V truhle, jíž obdržíte na konci měsíce, najdete několik zlatých karet a dust (množství a rarita závisí na ranku). Při vyhodnocování platí váš nejvyšší dosažený rank, nemusíte tedy zoufat, když ke konci měsíce klesnete.

Jsem vážně zvědavý, kolik nových taktik a naznačených strategií se ujme. Jak se zdá, dobře už by mohl fungovat Beast Druid, nakročeno k hratelnosti má Control Hunter (nebo alespoň ryze Beast Hunter), silně působí Totem Shaman, podpořený je několika pěknými kartami Dragon Priest, zábava by mohla být s Taunt Warriorem… Jen Pirate Rogue pořád nevypadá jako konkurenceschopný balíček a stále se zdá, že by potřeboval ještě pár karet. Nicméně, to poznáme až za pár týdnů, kdy si nová sada teprve „sedne.“

zdroj: Archiv

Nejnovější články