Human Head se chystají na Rune 2 a další vikingský masakr
zdroj: tisková zpráva

Human Head se chystají na Rune 2 a další vikingský masakr

26. 4. 2012 12:20 | Preview | autor: Aleš Smutný |

O tom, že by se vývojáři z Human Head rádi vrátili k pseudovikingské rubačce Rune, jsme už psali.

Nyní se Ted Halsted rozpovídal o tom, jakým směrem se jejich myšlenky ubírají a co všechno připadá v úvahu. Je příjemné, že mezi prvními věcmi, jež zmiňuje, je fanouškovská základna. „Jsme opravdu poctěni tím, jak se do procesu zapojili fanoušci Rune. V dlouhodobém měřítku to je velmi kreativní a výrazná skupinka, zvláště co se týká multiplayeru“.


Přitom nápad přinést hráčům Rune 2 není nějak nový. Od poloviny první dekády tohoto tisíciletí zkoušeli Human Head uzavřít smlouvu hned s několika společnostmi, které nemohou jmenovat, ale vždy proces na něčem ztroskotal. Asi nejvýraznější byl moment, kdy přišel nový šéf nejmenované firmy a pravil, že žánr meče a magie je mrtvý a zrušil už uzavřený kontrakt.

Proč tedy nakonec došlo k "oznámení" na facebooku právě nyní? „Máme vizi, kam chceme Rune směřovat. A také jsme chtěli zjistit, jak budou fanoušci reagovat na možné aspekty hry. Potvrdilo se nám, že lidé jsou pořád rádi, když se mohou zapojit do brutálního vikingského boje! A tady tepe srdce Rune. Naše scénáře také zahrnují temnou severskou ságu a to jak pro jednoho hráče, ta i pro kooperaci“.

Hra vlastně není s jistotou oznámena, ale... „Nemohu říct na rovinu, co plánujeme, ale určitě máme v úmyslu přinést digitální vikingský běs“. Logicky se ale musí objevit otázka ohledně financování projektu a s ní jde ruku v ruce hned myšlenka na nyní trendy Kickstarter. Pro Human Head, jak se zdá, není žádná cesta zapovězená. O Kickstarteru uvažují, ale stejně tak pořád počítají s tím, že by mohli využít tradiční model.

Co se týče příběhu hry, určitě by se měl vrátit Ragnar. Celý svět ale bude drsnější, protože přišel Ragnarok a s ním Fimbul, smrtící zima. Což nám dává jasně najevo, že tvůrci chtějí severskou mytologii využít, jak to jen půjde. Stylem by stále mělo jít o tu samou zběsilou berserkovskou řežbu z pohledu třetí osoby. Nicméně blížit by se měla více taktickému přemýšlení, než jen drcení dvou tlačítek. Nicméně asi nemůžeme (a nechceme!) očekávat, že se bude Ragnar zdlouhavě rozmýšlet, jakou stranou meče protivníka přetáhne.

A co se týče multiplayeru, i ten by zde měl být. Zdá se, že věrni stylu severské společnosti by se hráči měli rozdělovat do jednotlivých klanů (tedy gild) a celkově by měla být podpořena soutěživost. Uvidíme tedy, co se z Rune 2 vyklube. Hlavně, aby se něco vyklubalo, protože Vikingů není nikdy dost a sekání hlav taktéž ne.

Nejnovější články