Hurá do bitvy s Might & Magic: Clash of Heroes
zdroj: tisková zpráva

Hurá do bitvy s Might & Magic: Clash of Heroes

7. 10. 2010 9:08 | Preview | autor: levis |

Nintendo DS se u nás těší malé popularitě a tak lze jedině přivítat, že loňské RPG Might & Magic: Clash of Heroes s mírně animovaným nádechem se na jaře 2011 dočká kompletního přepracování pro Xbox Live a PSN.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Princip je zhruba následující: na začátku hry se ujmete jednoho z pěti mladých hrdinů, z nichž každého sice čeká vlastní dobrodružství, nicméně jednotlivé příběhy se v průběhu oněch pěti kampaní budou vzájemně prolínat, až nakonec nějakým způsobem kulminují v závěrečné fázi hry.

Nejčastější náplň mají tvořit bitvy, kdy hráčova postavička na zelené louce takříkajíc "vybalí" svoji armádu a pak se s protivníkem střídá po třech tazích. Cílem je šikovat své jednotky do horizontálních zdí (na obranu) či vertikálních formací (pro útok), což mimochodem nápadně připomíná způsob vyrovnávní drahokamů z Puzzle Questu.

Každopádně platí, že pokud budete dostatečně chytře plánovat, brzy donutíte protivníka k manévrům, jimiž ztratí své tahy nebo bude třeba nucen si do boje přivolat posily. Postupně takto nepřítele donutíte k nejrůznějším taktickým chybám a průběžně budete na jeho jednotky útočit, dokud je zcela nepřipravíte o všechnu výdrž.

Clash of Heroes dále slibuje persistentní jednotky, jež budou v průběhu kampaně získávat zkušenosti, a hráči zase možnost přizpůsobit si své vojsko a namíchat jeho složení z nejrůznějších druhů válečníků. Grafika hry byla jinak z původní verze pro DS kompletně ručně překreslena, notných vylepšení se prý konkrétně dočká vzhled jednotek, herní interface i jednotlivé mapy.

Autoři kladou důraz také na multiplayer po lokální síti i online, samozřejmostí jsou žebříčky nejlepších hráčů i ranking. Potěší také fakt, že autoři prý vzali v potaz stížnosti a návrhy hráčů původní verze.

Nejnovější články