iDracula není nová mobilní technologie, ale pořádně bláznivá střílečka
zdroj: tisková zpráva

iDracula není nová mobilní technologie, ale pořádně bláznivá střílečka

27. 3. 2018 14:41 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Už jsme tu měli Van Helsinga, navštívil nás i Victor Vran a teď je konečně na řadě samotný Drákula. I když to malé „i“ před jeho jménem dává tušit, že tento hrabě asi nebude z dob dávno minulých, nýbrž budoucích. iDracula: Genesis se odehrává v postapokalyptickém světě, který zamořili mutanti, démoni a roboti. Zkrátka ideální prostředí pro zapálené lovce, kteří se nezastaví před ničím.

iDracula: Genesis je typickou izometrickou střílečkou s trendy přívlastky jako pixel-art, roguelike a twin-stick shooter. A to tak nějak mluví za vše. Očekávejte frenetickou akci, spoustu zbraní a nepřátel, procedurálně generované úrovně, upgrady… Ale popořadě.

Nepřátelé? Jsou jich desítky, od podivných zombií přes robotické brotechy až po úchylárny typu matrjoška nebo olizovač. Jen se na ty krásky v pohybu podívejte sami zde. Co zbraně? Těch je víc než sto, ale díky vylepšením se bavíme o miliardách kombinací. Důkaz? Spojením blasteru, chargeru a laserového ukazovátka vznikne nachargovaný blaster s laserovým ukazovátkem!

zdroj: Cinemart

Asi už vám došlo, že se hra nebere moc vážně. A to je dobře. Kde jinde můžete hrát za týpka s dlaní místo hlavy? Přesně tak, futuristický Drákula s plasma kanónem není jedinou hratelnou postavou. Na vaší cestě zpustošenou zemí vás navíc doprovází pomocník, který zas může vypadat jako hřeby prošpikované srdce. Ve světě pak narazíte i na různá NPC, z nichž jedním bude třeba Veteran Vran (mrk).

Ze hry prýští humorná akce, kterou si rozhodně nechám líbit. A přestože nejsem žádným velkým fandou rozkostičkované grafiky, ta v iDracula: Genesis mi naprosto učarovala. Určitě si projděte oficiální stránky hry, kde je vidět, že autoři jsou vtipálci tělem i duší. Hra se zatím chystá jen na PC (loni v dubnu dostala zelenou na Greenlightu), ale o datu vydání nepadlo jediné slovo.

Nejnovější články