Imperator: Rome přivítal Hru o trůny, nový mod se odehrává po pádu Valyrie
zdroj: tisková zpráva

Imperator: Rome přivítal Hru o trůny, nový mod se odehrává po pádu Valyrie

28. 5. 2019 12:32 | Preview | autor: Václav Pecháček |

Hra o trůny skončila, předplatné HBO Go bylo zrušeno, diváci se oklepali z milých i nemilých překvapení a pomalu začínají žít i něčím jiným než ledovými zombíky a draky hromadného ničení. Ale praví fanoušci Martinova světa už zase baží po dalších příbězích. Novou knihu z mistrova pera jim sice nabídnout nemůžu, zato jim ale ukážu kompletní trůnovskou předělávku antické strategie Imperator: Rome.

Mod se jmenuje Century of Blood a pozorní čtenáři knížek už určitě tuší, v jakém období se odehrává. Podíváme se do chaotického století po pádu Valyrie, kdy se vzniklé mocenské vakuum pokoušely zaplnit různé frakce, například městský stát Volantis nebo gigantická horda Dothraků.

Vypadá to, že modifikace se oproti A Game of Thrones pro Crusader Kings II soustředí spíš na východní kontinent Essos než na samotné Západozemí, což dává smysl. Právě na východě se totiž tehdy odehrávaly ty nejluxusnější války včetně proslulého boje tří tisícovek Neposkvrněných proti hordě Dothraků.

K bojům o vládu nad Essosem se dobře hodí i herní mechaniky Imperatora. Zatímco feudální systém Západozemí pochopitelně mnohem líp zpracují Crusader Kings II, Imperator se zabývá správou antických států a válkami poměrně homogenních, centralizovaných říší. Přesně jako když se do sebe pustí Braavos a Pentos. Ale jak uvidíte na následujících obrázcích, Západozemí tu bude taky.

Imperator: Rome - Century of Blood zdroj: tisková zpráva

Mod se zatím nachází v alfaverzi, takže čekejte nedodělky, chyby a dost komplikovanou instalaci, ale už teď je jasné, že to není jen nějaký reskin. Konvertováno toho bylo opravdu hodně – v základní verzi Imperatora například bohužel nenajdete draky. Změn doznaly i technologie a politické systémy a celkově to vypadá jako hodně nadějný projekt.

Jen připomínám, abyste si před případným stahováním důkladně pročetli instrukce. Jedna známá chyba, která pramení z nesprávné instalace, totiž všechny postavy ve hře promění na mimina. A nikdo nechce místo Železného trůnu soupeřit o Železný nočník.

Imperator: Rome - Century of Blood zdroj: tisková zpráva

Imperator: Rome - Century of Blood zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články