Informace o 2002 FIFA World Cup
zdroj: tisková zpráva

Informace o 2002 FIFA World Cup

24. 2. 2002 0:05 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Letošní léto přinese fotbalovým fanouškům pravidelný svátek v podobě mistrovství světa v kopané.

Nebyli by to EA Sports, kdyby si při příležitosti takového počinu nepřihřáli svoji polívčičku a tak na nás chystají obdobně jako v osmadevadesátém „meziročník“ počítačového fotbalu, kterému dali název 2002 FIFA World Cup. Nikoho nepřekvapí oficiální licence, díky níž spatříme na monitorech ty samé míčové kouzelníky jako v televizi v neméně skutečných a aktuálních sestavách národních mančaftů. Nechybí ani licence na oficiální maskoty šampionátu, stadiony i reklamní poutače, takže hra bude co nejpodobnějším odrazem opravdového fotbalového svátku se vším všudy.

Co se týká grafické stránky hry, hrábli EA opět hluboko a přetvořili již tak nádhernou podívanou z poslední FIFY do snad ještě reálnější podoby, což jste již mohli vidět na nedávno zveřejněných a poněkud podivných screenshotech, které se sice nemohou chlubit vysokou kvalitou snímků jako takových, nicméně i z nich je vidět, že grafici v EA se činili a celá hra je kompletně překreslená a vypadat může kouzelně.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
další nové obrázky

Tohle může uspokojit ty menší a méně šikovné, opravdové vyznavače počítačového fotbalu bude víc zajímat hratelnost, která dostává zatím vždycky dost na zadek díky slabé AI a výkonům brankářů, jimž nasázet desítku není žádný kumšt a tím pádem hra přestane rychle bavit. Z oficiální tiskové zprávy Electronic Arts opět utvrzují celý hráčský svět tím, že v nadcházející hře bude předělaný i herní engine, který dovolí sázet super hlavičky, voleje, nůžky a další kousky. Mno, mám v paměti nedávno vyhypovanou FIFU 2002, kde jsme měli naletět na „zcela nový geniální systém přihrávek a střel“, ale naštěstí jsme nenaletěli (recenze). Navíc sázet hlavičky, nůžky a voleje jde už několik let a snadnější to snad ani být nemůže, takže si počkáme, co tímto sloganem EA vlastně myslí. Budeme tedy po četných zkušenostech brát reklamní výkřiky s rezervou a necháme se rádi překvapit až vlastní hrou. V každém případě je dobře, že EA na enginu pracují a snaží se jej vylepšit anebo aspoň upravit. Třeba udělají i něco s gólmany, penaltami, tréninkem, přehrávačem dem anebo třeba kamerami.

Dobrá zpráva je rozhodně ta, že hra bude k dispozici ještě před zahájením skutečného šampionátu (konkrétně v dubnu, a to jak na PC, tak na Sony PlayStation a PlayStation 2, Microsoft XBox a Nintendo GameCube), takže si každý fanda bude už předem moci otestovat všechny účastníky v akci a vyzkoušet odehrát celý šampionát v klidu domova. Electronic Arts slibují obrovskou dávku emocí, pokřiků, a prostě super atmosféru, která všem, kdo se přímo do dějiště mistrovství světa nedostanou hra celou tuto podívanou vynahradí. Kéž by, přejme si, aby na tom byl kus pravdy.
zdroj: PR Obrázek zdroj: tisková zpráva

mickey

Nejnovější články