It is as if you were doing work simuluje práci ve světě, kde všechno dělají roboti
zdroj: tisková zpráva

It is as if you were doing work simuluje práci ve světě, kde všechno dělají roboti

6. 7. 2017 10:15 | Preview | autor: Adam Homola |

Cítíte se neproduktivní? Chybí vám práce, ale skutečná práce se vám dělat nechce? Zkuste It is as if you were doing work, a třeba se vaše pracovní potřeby alespoň na chvíli naplní, pokud nevytuhnete u Breakoutu. It is as if you were doing work je netradiční adventura, která operuje s premisou budoucnosti, kdy všem vzali roboti práci. Aby se z toho lidé nezbláznili a měli pocit, že něco dělají, vznikl speciální simulátor pracovního prostředí.

V něm ve skutečnosti práci neděláte, a třeba psaní emailů tu funguje jako zcela automatizovaný proces, kdy se email píše sám bez ohledu na to, co na klávesnici píšete vy. Klidně můžete jen držet libovolnou klávesu a namísto „aaaaaaaaa…“ za vás hra sepíše a naformátuje text, který dává hlavu i patu.

Vedle psaní můžete/musíte klikat na různá tlačítka, nastavovat hodnoty, posouvat ukazatele, čekat na progress bary… A to všechno v rámci dobře známého prostředí starých Windows. Hra vás také každou chvilkou povyšuje na nesmyslné a zbytečné pozice, a když si odpracujete dostatek úkolů, můžete si zahrát Breakout.

zdroj: Archiv

It is as if you were doing work má na svědomí vývojář Pippin Barr a minimálně co do názvu a platformy jde o „pokračování“ jeho předchozí hry It is as if you were playing chess. Ostatně nápadem na pokračování to prý původně začalo.

Barr si svého času pohrával s myšlenkou vytvořit hru podobnou WarioWare, tedy plnění jednoduchých úkolů s časovým limitem, jen v rámci uživatelského rozhraní. A s překvapivým twistem na konci.

Během vývoje a experimentování se ale projekt posunul od stylu připomínající WarioWare až k současné podobě, částečně inspirované knihou Rise of the Robots: Technology and the Threat of a Jobless Future. Zatímco téma bylo dané knihou a vzhled starými operačními systémy, obsah začal nabírat konkrétní formu ve chvíli, kdy o hře začal Barr uvažovat v rámci projektu pro Speculative Play.

It is as if you were doing work zdroj: tisková zpráva

Postupně se tak krůček po krůčku zrodila It is as if you were doing work. Hra, možná bychom ji mohli klasifikovat jako adventuru, kde vlastně nic neděláte. Jen klikáte, a na obrazovce se už něco děje. Hra vás povyšuje, motivuje pomocí příšerných fotografií z fotobanky, přehrává u toho příjemné staré zvuky… A vůbec, zkuste si tuhle „práci“ předstírat chvíli sami. Schválně, jak dlouho vám to vydrží...

Nejnovější články