Izometrické RPG Last Epoch připomíná Path of Exile s cestováním v čase
zdroj: tisková zpráva

Izometrické RPG Last Epoch připomíná Path of Exile s cestováním v čase

26. 4. 2018 13:25 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Milovníci RPG, určitě víte, co budete dělat 8. května. Napovím vám – prokousávat se hutným příběhem v Pillars of Eternity II: Deadfire. Ale víte už, co budete dělat v dubnu za dva roky? Pokud se teď rozhodnete přispět malou částkou na Kickstarteru, tak snad procestujete několik časových rovin v slibně vypadajícím izometrickém RPG Last Epoch.

Path of Exile nezmiňuji v titulku náhodou. Last Epoch bude totiž také onlinovka a rovněž bude zčásti zdarma. Ale ani jedno vás nemusí děsit. Multiplayer je tu jen tehdy, když ho chcete. Můžete kooperovat s přáteli nebo je vyzvat na souboj v aréně. Nechcete-li, odehrajete celý příběh offline. A platební model je víc než přívětivý. Do 20. úrovně postavy hrajete zdarma, poté si můžete odemknout zbytek hry za pouhých 15 dolarů. Dojde i na mikrotransakce, ale jen a pouze kosmetického charakteru.

Nudné řeči máme za sebou, takže se bez dalšího zdržování podívejme na to nejzajímavější – cestování časem. Příběh začíná hezky zostra zkázou vašeho světa. Naštěstí umíte ohýbat přediva času, takže se vydáváte do různých minulostí hledat příčinu prázdnoty, která zaplavila vaši přítomnost.

zdroj: Archiv

Z herního hlediska vás čekají celkem čtyři světy. V podstatě ty samé čtyři světy, jen v jiných obdobích života planety. Tou úplně nejstarší dobou je starověk. Lidstvo je teprve v plenkách, jen pár chvil po svém stvoření bohyní Eterra, jejíž jméno se později stalo i jménem celého světa. Druhá doba, éra božstev, vás vezme do roku 1059, kdy lidstvo spokojeně prosperuje pod dohledem již několika bohů.

Třetí doba je z našeho pohledu stále v minulosti, v roce 1621, éře říší. Tady už to s lidstvem začíná jít pěkně z kopce. Zrodili se nemrtví, kteří vedou nelítostnou válku s živými o nadvládu nad oblastí. A konečně čtvrtá éra ruin zachycuje dalekou budoucnost. V roce 2281 je většina světa zahalena ničivou prázdnotou, zatímco poslední zbytky lidí přežívají pod povrchem Eterry.

Kromě cestování časem vás čeká rozsáhlý systém lootu (nikoliv lootboxů), členité stromy schopností, mraky pasivních dovedností, pět základních tříd, každá se dvěma odemykatelnými mocnějšími podtřídami, crafting, spousta prvků podporujících znovuhratelnost a tak dále. Last Epoch vypadá opravdu nabušeně. Pokud se obáváte prázdnoty těchto slov, vyzkoušejte si nabízené demo.

Kickstarterová kampaň má za sebou třetinu času a vybranou víc jak třetinu z cílové částky 210 tisíc dolarů. Příspěvky se hrou začínají na 10 dolarech (ušetříte tak 5 dolarů za výsledný produkt), přičemž vyšší úrovně garantují přístup do různých fází vývoje.

V srpnu letošního roku proběhne uzavřená alfa, v dubnu příštího roku beta, v lednu roku 2020 otevřená beta a konečně v dubnu téhož roku budou moci naskočit úplně všichni do hotové hry. Tedy snad. Znáte to. Člověk míní, život mění. Zvlášť v případě crowdfundingových projektů bych být vámi pro jistotu počítal s několika odklady…

Nejnovější články