Jak se hraje Gothic 4 na Xboxu 360?
zdroj: tisková zpráva

Jak se hraje Gothic 4 na Xboxu 360?

9. 6. 2010 12:12 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Spellbound objíždí redakce s posledním buildem akčního RPG.

Spellbound nedávno předváděl poslední pracovní verzi akčního RPG Gothic 4: Arcania, které vedle nového hrdiny a nového příběhu zamíří také na pro sérii nové konzolové platformy. Jak vývojářské demo probíhalo si povíme hned, nejprve se podívejte na poslední sadu obrázků:

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Demo začalo na poměrně rozsáhlém "tutorialovém ostrůvku", kde si v roli bezejmenného pastýře osvojíte základy herního interface a po dokončení tutoriálu vás hra přesune postupně na dva další, ještě rozsáhlejší ostrůvky. Tady už začne samotná příběhová linka, tedy již mnohokrát omílaná pomsta na králi Rhobarovi III, který hrdinovi zničil domov.

Překvapivě se to i na Xboxu 360 hraje plynule: jednotlivé skilly vaší postavy jsou namapované na různá tlačítka a D-padem můžete přepínat mezi předměty v inventáři, což jsou například uzdravovací lahvičky nebo jídlo. Tím ostatně autoři učinili zadost kritice třetího dílu, kde jste museli často uprostřed bitvy lovit hojící lahvičky z batůžku.

Arcania zůstane věrná možnému vyprofilování postavy na tři různé profese, kromě toho ale při každém postupu na další level získáte body. Ty půjde investovat do různých skillů, navzájem propojených herním bojovým systémem. Takže útočit například budete jediným tlačítkem, ale to, co vaše postava udělá, se bude odvíjet od dosažených skillů a také od toho, jak si úder načasujete - nemluvě o druhém tlačítku pro blokování protivníkových výpadů nebo uhýbání.

Gothic 4: Arcania vyjde na podzim pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3 - více v našem zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Bojový teaser trailer z Gothic 4 Arcania  [7.5.2010 15:15]
Screenshoty z Gothic 4 Arcania  [26.4.2010 16:16]
Obrázky z Gothic 4 Arcania  [18.2.2010 20:20]

zdroj: GS

levis

Nejnovější články