Jaký je život bez sluchu? The Quiet Man odhalí svá tajemství až na druhé dohrání
zdroj: tisková zpráva

Jaký je život bez sluchu? The Quiet Man odhalí svá tajemství až na druhé dohrání

19. 10. 2018 10:13 | Preview | autor: Šárka Tmějová |

U handicapů se předpokládá, že zásadně omezují možnosti, což z nich nedělá zrovna atraktivní herní mechaniku. Na druhou stranu jsou i hráči v zásadě empatická stvoření, takže není občas na škodu zkusit se vcítit do někoho, kdo okolní svět vnímá trochu jinak. Třeba jako hlavní hrdina The Quiet Man, Dane: bez zvuku.

Příběh The Quiet Man se odehrává během jediné tiché noci. Hluchý hlavní hrdina musí vyřešit záhadný únos zpěvačky, za nímž stojí tajemný maskovaný záporák. Ticho Daneova světa prolomí jen minimum zvuků, takže vám bude atmosféru temného města dokreslovat tak maximálně bušení jeho srdce a dech. Nepočítejte ani s odezíráním ze rtů nebo s titulky.

Přes absenci zvuku ale půjde o zážitek nabitý akcí. Za počinem od Square Enixu se totiž schovává třeba choreograf akčních sekvencí pro Yakuzu, Tacuro Koike. Dane sice možná neslyší, ale kopat a mlátit umí líp než kdejaký kung-fu veterán a jednotlivé pohyby může řetězit do smrtících komb jako ve starých bojovkách.

zdroj: Archiv

Kde se ušetří na soundtracku a dabingu, tam mohli vývojáři více investovat do fotorealistické grafiky, hraných pasáží, animací a motion capture, takže i z přiloženého traileru můžete zhodnotit, jak krásně The Quiet Man vypadá. Dává to smysl, protože budete muset číst výrazy lidských obličejů a jejich emoce. Zároveň budete mít dost prostoru pro vlastní interpretaci dění.

Tuhle záhadnost si naplno užijete během prvního hraní, ale během japonského livestreamu tvůrci odhalili, že těsně po vydání do hry přidají mód, který dialogy odemkne. Poté, co hru dokončíte poprvé, si kouzlo The Quiet Man můžete trochu pokazit tím, že ho projdete znovu – a tentokrát se zvukem. Na druhou stranu se nejspíš jedině tak dozvíte všechny detaily a to jediné „pravé“ rozuzlení.

Příchod mlčenlivého pána na PlayStation 4 a PC se plánuje už za dva týdny, na 1. listopadu, exkluzivně v digitální distribuci. Update se zvukem dorazí během následujícího týdne.

Nejnovější články