James Bond 007: From Russia With Love detaily
zdroj: tisková zpráva

James Bond 007: From Russia With Love detaily

22. 7. 2005 15:15 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Už poněkud postarší Bondův příběh, kde se v hlavní roli objevil pro většinu fanoušků nezapomenutelný Sean Connery, který ostatně propůjčí svůj hlas a vzhled i této videoherní inkarnaci, opětovně nabídne mix střílení, stealth akce a rychlé jízdy v některém ze značkových vozů z dílen MI6, vybavených unikátními prostředky.

Jako jsou třeba tepelně naváděné rakety či průrazný kulomet. EA však ještě dále rozšíří známou story o pasáž (dva levely, začátek a závěr hry), která z filmu byla dodatečně ve střižně odstraněna.
Pokud se soustředíme na akci, v níž se ocitáte na vlastních nohou, je tu připravena speciální vychytávka. Díky zoomu vybrané zbraně lze totiž zaměřit jakékoliv klíčové místo na těle nepřítele. Následuje důležité povědomí stran skutečnosti, co má oponent k dispozici - v případě granátů nebo vysílačky může úspěšná trefa výrazně promluvit do nastalého dění na scéně! Mluví se o bohatém výčtu upgradovatelných zbraní a propriet, které přitom získáváte ve hře postupně. Příslušné body pro vylepšování jsou však přímo odvislé od vašich schopností a umu, do čehož patří kupř. precizní střelba (headshoty). Nechybí ani standardní vystřelovací hák či jetpack, s nímž se budete dívat na zdejší svět patřičně svrchu.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

S nepřáteli se však lze vyrovnat i za pomoci pěstí při soubojích na tělo. Pokud se vyhnete konfrontaci, je tu zase docela pestrá nabídka pohybových aktivit. Přeskakování nevysokých objektů, šplhání přes zdi, jsou tu k vidění efektní kotouly, nezbytné přikrčení a pomalé plížení vpřed. S těmito kradmými činnostmi dále souvisí alternativa přitisknutí se zády ke zdi s následným obezřetným vykouknutím zpoza rohu a eventuálním odstřelením nežádoucího elementu. Tohle krytí pak má hrát významnou roli při častých potyčkách.

Prostředí je od minulosti mnohem rozsáhlejší a interaktivnější a vedle zajímavě se tvářící singleplayerové kampaně je pamatováno i na multiplayer. Tady nechybí režim versus ve splitscreenu, kde se chystá docela netradiční featurka. Během zaměřování oponentů se u těchto, stejně jako u vás, objevuje barevná ikona naznačující, že je právě máte v hledáčku, nebo naopak na vás kdosi míří. Stisknutím příslušného tlačítka mu z náměru můžete zmizet! Z náměru jsme se dostali až k závěru, v němž je obvyklá pozvánka do screenshotové galerie.
zdroj: GamePro

gamepro

Nejnovější články