K likvidaci obrů v akční rubačce Extinction je kromě síly potřeba i rychlost a vynalézavost
zdroj: tisková zpráva

K likvidaci obrů v akční rubačce Extinction je kromě síly potřeba i rychlost a vynalézavost

16. 6. 2017 14:30 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Akční bojovka Extinction se poprvé představila před dvěma týdny, kdy nás zaujala obrovskými orky devastující město. A taky Avilem, ochráncem z prastarého řádu, který jako jeden z mála dokáže vzdorovat hordám takzvaných Ravenii. Herní výstava E3 nyní posloužila k představení hratelnosti v pětiminutovém videu ze hry, díky kterému náš zájem o hru rozhodně neklesá, právě naopak.

Video v prvé řadě předvádí hbité pohyby Avila, který kromě klasického a dvojitého skoku umí běhat po zdech vodorovně i svisle. Při tom se třeba zahákne za bidýlko, vyhoupne se do nebes, vyrazí kupředu vzduchem a ladně doplachtí na střechu budovy, aby se záhy v plném sprintu odrazil od šikovně rozmístěných modrých plachet a během pár vteřin se dostal z jednoho konce města na druhý.

To je jen malá ochutnávka opravdu svižného cestování po městských „arénách“. V rychlosti vás může zpomalit (ale jen trochu) skupinka řadových nepřátel, se kterými si váš meč hravě poradí. V souboji je třeba kombinovat různé typy útoků s rychlým pohybem, a kromě sekacích pohybů můžete se zelenomodrým hnusákem vyskočit do vzduchu a poslat ho zpátky na zem v záplavě červené barvy. Nepřátelským útokům můžete i uhýbat případně můžete uvolnit mocný runový úder.

zdroj: Archiv

Tyto ukázky naštěstí zabírají menší část videa, protože tu větší si pro sebe ukrajují dva obrovští Ravenii, jeden lehčí, druhý už tužší. Abyste skolili monstrum rozměrů bytovky, musíte mu nejprve chirurgicky amputovat pár končetin. Souboj mezi lidmi a Ravenii trvá tisíce let, takže soupeři měli dost času se na vaše taktiky připravit. Proto mají každou končetinu chráněnou různými druhy brnění.

V případě toho jednoduššího je to jen dřevěné plátování. Stačí se vyhnout jeho nemotorným nohám a ve zpomaleném záběru (který zde není na efekt, ale pomůže vám trefit se) jednou ranou odstranit ochranu. Poté stačí druhou ranou odseknout celou dolní část končetiny. Vaším cílem však není udělat si z Ravenii poslušné mazlíčky bez končetin, byť i to pomůže. Odsekáním rukou a nohou se vám nabíjí energie, kterou potřebujete k závěrečnému useknutí duté hlavy.

Extinction zdroj: tisková zpráva

Jakmile máte nabito, jednoduše vylezete po zádech na zátylek chudáka, odstraníte helmu a máte vyhráno. Tedy s tímto konkrétním jedincem. Hned za ním se objevuje další ve zlatém brnění, které už nejde sundat přímo. Nejprve je na kolenou třeba rozbít celkem 4 cvoky, než se vydáte krájet. Tento jedinec je navíc agresivnější a jediný zásah gigantickou pěstí okamžitě ukončí vaše snažení. Když se úspěšně uhnete, ale celkově se v tom budete spíš plácat, usekané končetiny orkům zase dorostou, byť pancéřování už logicky nikoliv.

Berte na vědomí, že ukázka je z opravdu rané fáze hry. Město působí pustě, protože ještě není osázeno lidmi a řadovými nepřáteli. V jeden okamžik můžete vidět i destrukci v praxi, která se také nezdá úplně dodělaná, kdy domek prostě zmizí. Ale na doladění soubojů a destrukce, ale také hlavní kampaně, vedlejších úkolů, denních výzev, vlastních bitev a tower defense módu mají autoři z Iron Galaxy ještě poměrně dost času. Extinction vychází v prvním čtvrtletí příštího roku na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články