Kariérní mód ve Forza Motorsport 3
zdroj: tisková zpráva

Kariérní mód ve Forza Motorsport 3

4. 9. 2009 11:11 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Jízdu usnadní možností přetáčet čas a zopakovat nepovedené manévry. + OBRÁZKY

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Příchozí závodní simulátor pro konzoli X360 se bude pyšnit propracovaným kariérním režimem, v němž má čekat řada příjemných vylepšení. Jednak je třeba připomenout, že v rámci kariéry a postupného získávání nových vozů budete mít možnost zvolit upgrade a tuning dle vlastních preferencí.

Buďto tyto věci necháte zcela na počítači, nebo se zkusíte s nastavením vybraného auta poprat sami. Přičemž bude zase jenom na vás, do jaké hloubky téhle fáze hry budete chtít až zajít. Může se samozřejmě ve finále i přihodit, že výkon vašeho závodního oře zhoršíte.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Během závodění se opět dočkáte progresivní AI vaší konkurence, která se má učit a přizpůsobovat vašemu stylu jízdy. Nedosti na tom měla být přidána featura, kdy můžete vytvářet tlak na své soupeře. A tito následně mohou chybovat. Čím nižší obtížnost zvolíte, tím snáze přinutíte jezdce před vámi, jehož nějakou dobu budete stíhat, udělat nějakou technickou chybu.

Čehož budete moci využít pro jeho předjetí. A naopak, čím bude obtížnost vyšší, tím mají být závodníci agresivnější! Tvůrci z Turn 10 tady zkrátka chtějí docílit pocitu, že vedle vás budou jezdit skuteční a občas i chybující lidí a nikoliv roboti, kroužící po stále stejné stopě ve stylu Gran Turisma.

Na serveru IGN si pochvalovali akurátní jízdní projev v rámci dostupné preview verze a znatelné odlišnosti mezi jednotlivými typy aut, což se mělo od druhého dílu ještě dále zlepšit. Své si má k jízdě opět říci prvotní volba obtížnosti, kdy ta nejsnazší se tváří, že hru projedete jako nůž máslem.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

S pomyslnou cihlou na plynu, neboť hra v tuto chvíli dobržďuje za vás. U dostupných obtížností si samozřejmě budete moci tu vámi vybranou ještě dále ztížit či ulehčit - nastavením jednotlivých asistentů, spolupomáhajících při řízení.

Zajímavostí se zdá být funkce Rewind (na tlačítku Back), pomocí které budete moci kdykoliv, bez jakéhokoliv omezení, vrátit čas o několik sekund nazpět. A následně se poprat s nějakou nepříjemností na trati lépe.

Ono navrácení přitom funguje kumulativně, takže opakované stisknutí Rewind buttonu vás nakonec může dostat úplně nazpět, až na startovní čáru daného závodu! Dle Turn 10 je tato funkce budoucností žánru, jakkoliv na IGN vyjádřili jisté znepokojení nad jejich nápadem, díky kterému prý zcela odpadá závodní napětí…

Mezi dalšími novými prvky má být implementace spojky na standardní ovladač, a zde pak na levý bumper, s níž si to tady budou moci vyzkoušet všichni hardcore závodníci. Samozřejmostí bude sice automatické řazení, ale s ním prostě nejlepších časů nedosáhnete. Podle názoru IGN by v případě Forza Motorsport 3 mohlo jít o závody, mající ambice dosáhnout na úplnou špičku ve svém žánru. Přesvědčit se o tom budeme moci už 30. října, kdy se hra objeví na X360 trhu.

Více informací o Forza Motorsport 3 pro konzoli X360 najdete v našem dřívějším zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Značky aut z Forza Motorsport 3  [29.6.2009 22:22 - jd]
Forza Motorsport 3 představena  [9.6.2009 13:13 - michal_jonas]
Plakáty na Forza Motorsport 3  [7.1.2009 12:12 - levis]

zdroj: IGN

mart

Nejnovější články