Když padá sníh, musíte v Cities: Skylines nasadit sněžné pluhy a tramvaje
zdroj: tisková zpráva

Když padá sníh, musíte v Cities: Skylines nasadit sněžné pluhy a tramvaje

28. 1. 2016 18:12 | Preview | autor: Honza Konfršt |

Se zimou nepřichází jen sněhuláci, ale také problémy s dopravou, což vám může nadělat spoustu vrásek - zvlášť když jste starosta města. Právě problémům se zimním počasím se má věnovat nedávno oznámený datadisk Snowfall pro Cities: Skylines, který přibližuje obsáhlý traktát od vývojářů na fórech hry.

V zimě se musí hráči starat o úpravu komunikací, což tvůrci rozdělili do dvou větví – plužení a další údržby. Správně udržovaná komunikace poskytne bonus všemu, co po ní cestuje, ale pozor, bonus však časem vyprchá. Když silnici zasype sníh, je bonus fuč. Z toho vyplývá, že musíte silnice nejen opečovávat, ale také protahovat pluhem. Detailům o správě pluhů se ale budou tvůrci věnovat podrobněji v některém z dalších updatů.

Snowfall také přináší významnou novinku v podobě tramvají, kterým lze stavět tratě v kombinaci se silnicemi. Samozřejmě je ale můžete stavět i samostatně. Druhá možnost znamená rychlejší dopravu, protože stavbou tramvajových tratí bez přidružených silnic eliminujete křižovatky. Tramvaje budou každopádně oproti autobusům o 15 % dražší, na druhou stranu ale přepraví více cestujících (30 oproti 20).

zdroj: Archiv

Tramvaje nedostávají bonus za udržované tratě, zároveň se jich ale netýkají problémy se sněhem. Sami tvůrci také doporučují používat tramvaje na přetížené linky v centrech měst, zatímco autobusy se vyplatí na linky obsluhující předměstí. Datum vydání zatím známé není, Paradox však slibují, že přídavek vyjde brzy. Ať už to znamená cokoli...

Nejnovější články