Kojima potvrdil, že Mikkelsen je hlavní protivník v Death Stranding
zdroj: tisková zpráva

Kojima potvrdil, že Mikkelsen je hlavní protivník v Death Stranding

5. 12. 2016 11:49 | Preview | autor: Aleš Smutný |

S PlayStation Experience vydal Kojima druhou verzi stejného traileru na Death Stranding jako před pár dny, ovšem tentokrát doplněnou o hudbu od Low Roar. Jelikož si Kojima libuje v souznění obrazu a hudby, stejně jako v jejich významovém prolínání, dá se říct, že až tento druhý trailer je „tím pravým,“ protože mnohé naznačuje ve vztahu k postavě del Tora. Kromě toho ale také Kojima v rámci panelu věnujícího se Death Stranding dodal několik detailů.

V první řadě potvrdil, že Mads Mikkelsen ztvární hlavního záporáka ve hře, proti němuž budete bojovat v kůži postavy Normana Reeduse, kterou jsme viděli v prvním traileru. Další věc je, že Kojima Productions budou při vývoji používat engine Decima, který vyvinulo studio Guerilla Games a poběží na něm třeba Horizon: Zero Dawn. Jeho roky vyvíjený FOX Engine samozřejmě patří Konami, takže se musel poohlédnout po jiném.

Co se týče angažování Mikkelsena, Reeduse a del Tora, kdo sleduje třeba Kojimův Twittet, ví, že je velkým fanouškem obou herců a s del Torem měl pracovat na zrušené Silent Hills. Nakonec sešlo z toho, že budou na hře pracovat spolu, ale režisér se objeví alespoň v této podobě. A pokud by se vám stýskalo po ženách, nemáte se bát, budou zde i ženské postavy, jen je nechce zatím představit.

zdroj: Archiv

Co se týče samotných spekulací, tady se už musíme obejít bez Kojimova vysvětlování. V první řadě se zdá, že svět, v němž je del Torova postava, spadá do paralelní reality. Podle odznáčku se zdá, že jméno postavy je Bridges. Pokud by vám k tvrzení o paralelním vesmíru nestačila obrácená duha a podivný mix druhoválečné a moderní vojenské techniky, kostlivců a organických výrůstků, vězte, že na odznaku se píše United Cities of America.

Bridges vypadá jako klasický vědec, který se snaží přežít uprostřed války a to, že má v celé podivné situaci prsty naznačuje začátek písničky Easy Way Out od Low Roar. „Chyby, které jsem udělal už nejde zvrátit.“ Tady se už dostáváme k napojení na trailer s Normanem Reedusem. V první řadě je zde samozřejmě spojující prvek pupečních šňůr nebo kabelů, které mají snad všichni. Vzhledem k tomu, že Mikkelsen ovládá kostlivé vojáky skrz tyto šňůry, dá se čekat, že půjde o určitou formu pouta, zpětné vazby, možná vodítka.

Kdo ale pupeční šňůru nemá, je právě Reedus, kterému chybí pupík a místo něj má jizvu ve tvaru kříže, shodou okolností stejnou, jako panenka, která pluje v druhém traileru. Společně s objevením se černé olejovité vody dojde k propojení del Torovy reality s tou Reedusovou. Najednou most obklopují mrtví delfíni, kteří zde předtím nebyli. Co víc, ve chvíli, kdy del Toro aktivuje nádobu, v níž se objeví novorozenec, je pravděpodobné, že zmizí novorozenec z náruče Reeduse v prvním traileru. A aby propojení nebylo málo, del Toro má kolem zápěstí stejná pouta, jako Reedus.

zdroj: Archiv

Dál už můžeme jen zběsile spekulovat. Teoreticky mohlo dojít díky otevření černé díry (na ní odkazuje vzorec z jedné psí známky, jíž nosí Reedus) k propojení dvou alternativních realit. V té druhé existují Spojená města americká, určitá forma nekromancie a především vše je propojeno systémem pupečních šňůr. Del Toro může pocházet z našeho světa a být zodpovědný za propojení, nicméně asi nepřijdeme na to, proč mu někdo odoperoval a zase vrátil vrchní část lebky.

Každopádně, Kojima opět boduje se svou kanonádou narážek, propojení a také audiovizuálního sladění v případě druhého traileru. Opět se všichni dohadují, oč přesně ve hře půjde. A nejspíš se ještě nějakou dobu dohadovat budou, protože ani rámcové datum vydání není na obzoru. S pár lety bych počítal.

Nejnovější články