Konec nesmyslné války Britů proti Britům. World of Tanks rozšíří příběhová kampaň, jenom ne na PC
zdroj: tisková zpráva

Konec nesmyslné války Britů proti Britům. World of Tanks rozšíří příběhová kampaň, jenom ne na PC

18. 8. 2017 10:15 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Nevím jak vám, ale mně u World of Tanks vždycky přišlo hloupé, že se na jedné straně bojiště nachází mix znepřátelených stran druhé světové války, který se ze všech sil snaží porazit stejný mix znepřátelených jednotek na druhé straně. Wargaming svou hru považuje za historickou, i když historická je na ní jen těžká technika a oblasti bitev. Příští týden to už platit nebude, protože vyjde update s příběhovou kampaní War Stories.

Multiplayerová složka hry s postupným odemykáním nových tanků je stále hlavní zábava ve World of Tanks (odstřelování noobů samozřejmě taky), ale dozvědět se přitom alespoň něco málo ze skutečné historie, kde železné bestie figurovaly, rozhodně není na škodu. A pokud vás náhodou neláká sednout si k tankům sám proti nezkušené umělé inteligenci, můžete si celou kampaní projít v kooperaci s přáteli (umělá inteligence bude jaká bude).

Z počátku půjde jen o dva válečné příběhy o třech kapitolách. První z nich má název Bratři ve zbrani a soustředí se na posádku tanku rudé armády, která se za druhé světové války snaží odrazit útok na východní frontě. Tato kampaň bude zároveň sloužit jako tutoriál pro nové hráče, kteří se zde naučí ovládání tanku, skautování, míření, pravidla pancéřování a ostatní vlastnosti tanků.

zdroj: Archiv

Druhá kampaň, Flashpoint Berlín, vás už naštěstí nebude obtěžovat výukovými zprávami a nechá vás naplno se ponořit do poválečného Německa roku 1948, kde se za stranu Britů snažíte prorazit blokádu způsobenou studenou válkou. Kromě těchto dvou kampaní jsou do budoucna v plánu ještě další dvě – německá invaze do Velké Británie a alternativní pojetí záchrany světa před nukleární katastrofou na Kubě v roce 1962.

Pokud podle cinematického traileru očekáváte podobné filmečky při vyprávění dílčích kapitol, pak se bohužel nedočkáte. Příběh je zde předáván rozpohybovaným komiksem od Andiho Ewingtona (Six, Exmortis) s obrázky od PJ Holdena (Soudce Dredd) a Matta Timsona (Impaler, Self Storage). Příběhové vyprávění si také vyžádalo nový soundtrack, o který se postaral Inon Zur, který svůj talent předvedl u her jako Fallout 3 a 4, Dragon Age 1 a 2 nebo třeba Crysis.

Oznámení doprovází snad jen jediná špatná zpráva. Z nějakého důvodu nepadla ani zmínka o PC verzi kampaně. Ale všechny ostatní platformy se War Stories dočkají již 22. srpna. Jmenovitě jde o PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One a Xbox One S, zatímco nejmodernější konzole PlayStation 4 Pro a Xbox One X se mohou těšit na plnohodnotné 4K. Snad se brzy objeví zprávy o PC verzi.

Nejnovější články