Konec nesmyslnému zabíjení. V MMO Ocuppy White Walls obdivujete umění v hráčských galeriích
zdroj: tisková zpráva

Konec nesmyslnému zabíjení. V MMO Ocuppy White Walls obdivujete umění v hráčských galeriích

19. 4. 2018 11:15 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Občas mi nad některými originálními projekty zůstává rozum stát. Sice dokáži ocenit krásu některých obrazů, ale skutečný fanoušek umění vážně nejsem. Moje hluboká nechápavost se projevuje zejména ve chvílích, kdy se pár cákanců na bílém plátně vydraží za několik milionů… Ale MMO Occupy White Walls ve mně probouzí netušené touhy po poznání tisíců kousků historie.

Je mi naprosto jasné, že Occupy White Walls není pro každého. Nestřílí se tu, neplníte questy, nesledujete vyprávěný příběh, nevylepšujete si schopnosti. OWW (čtěte Owouawwouaw) je zenový zážitek, ať už za zvuků klidné hudby budujete vlastní galerii s uměním, nebo se procházíte neuvěřitelnými prostory vytvořenými ostatními hráči.

V současné chvíli probíhá veřejná alfa, takže se všichni můžete pustit do vytváření úžasných galerií. Na výběr máte z 800 stavebních dílů, díky kterým se dokážete dostatečně odlišit od ostatních vystavovatelů. Nicméně vzhled galerie je jen polovina poskytovaného zážitku. Tu druhou tvoří tisíce obrazů, momentálně se soustředící „pouze“ na 18. a 19. století.

zdroj: Vlastní

Obě části, tedy budování a prohlížení galerií, jsou nevšedním zážitkem. Na umění v ostatních galeriích můžete zírat, jak dlouho se vám zachce. Máte-li povídavou, zaskočte do okna s chatem, a pokud toužíte po vyjádření trvalého názoru, okomentujte konkrétní obraz a dejte mu like.

Alfa je opravdu ranou verzí hry. Je neoptimalizovaná, tutoriál krkolomný a nabízí jen zlomek toho, co plánovaná plná hra. Rozumějte, nabízí toho dost. Těžko se to vyjadřuje slovy, ale je příjemné na chvíli odskočit od všech těch akčních her a jen si užít krásnou architekturu galerií a obrazy všemožných uměleckých stylů.

Occupy White Walls se navíc neustále přizpůsobuje vašemu vkusu. Hra se totiž chlubí umělou inteligencí D.A.I.S.Y. Ta si pamatuje všechny obrazy, na které jste se blíže podívali a na jejich základě se pokusí ušít galerie na míru vašemu vkusu.

OWW je hodně zvláštní projekt, který si dle mého názoru zaslouží vaší pozornost. Jak jsem zmínil v úvodu, umění mě nechává chladným. Tedy, doteď jsem si to myslel. Už se totiž těším na další návštěvu plnou owouawouaw momentů.

Nejnovější články