Kopej s námi, nebo kopej vlastní hrob! Heslo trpasličí týmovky Deep Rock Galactic mluví za vše
zdroj: tisková zpráva

Kopej s námi, nebo kopej vlastní hrob! Heslo trpasličí týmovky Deep Rock Galactic mluví za vše

26. 8. 2017 14:15 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Vesmírná expanze s sebou přináší nevyhnutelné vytěžování planet, ať už se bavíme o jakékoliv vizi blízké budoucnosti. Dokonce i v dost nepravděpodobném světě galaktických trpaslíků jde jen a pouze o třpytivé kovy ukryté pod tlustou vrstvou horniny. Společnost Deep Rock Galactic vysílá vás a vaše přátele na nově objevenou nebezpečnou planetu, která se – jak už to tak bývá – pyšní nejvzácnějšími prvky ve vesmíru.

Deep Rock Galactic je kooperativní střílečka pro čtyři hráče, kteří se společnými silami probíjí vlnami nepřátel ke zlaté žíle na dně jeskynního systému. Nezáleží na tom, co a kolik toho po cestě zabijete. Nikomu nejde o dobro planety jako takové. Záleží jen na tom, kolik drahých kovů vytáhnete z hlubin pro svého zaměstnavatele, těžební společnost Deep Rock Galactic.

Zatímco polovinu času střílíte po všem, co se hýbe a není to trpaslík, tak druhou polovinu trávíte kutáním cenných kovů a hloubením tunelů. Žádná stěna pro vás nepředstavuje překážku, naprosto vším se můžete prokopat k nalezišti. Svým vzezřením (jeskyněmi i low-poly grafikou) hra silně připomíná marsovský survival Astroneer, jen tady čelíte úplně jinému nebezpečí.

zdroj: Archiv

Jak už to s kooperativními hrami bývá, i v tomto případě je každý ze čtyř trpaslíků něčím unikátní. Vrták má v každé ruce nástroj, po kterém získal jméno, a jeho předností je nepřekvapivě dostat tým k cíli skrze půdu. Když při tom náhodou rýpne do hnízda pavouků, vytáhne jednoduše plamenomet a je po problému. Inženýr sám o sobě s pistolkou moc škody nenadělá, ale když na strategické místo postaví automatickou střílnu, tak se ani moc snažit nemusí.

Střelec je vlastně automatická střílna na nožičkách, která hordy nepřátel počastuje salvou kulek z rotačního kulometu a skaut slouží jako podpora týmu – v boji s brokovnicí, mimo něj se světlicemi a dokonalým krumpáčem pro efektivní těžbu. Váš zaměstnavatel si váží každé úspěšné výpravy, a čím níže na planetě klesnete, tím výše naopak stoupnete v kariérním žebříčku. Pokud tedy přežijete nekonečné záplavy hrůzných nepřátel v čele s pavoukovci, obřími červy, hmyzím rojem, plivajícími rostlinami a krvelačnými liánami.

Pokud si chcete hru vyzkoušet, můžete se přihlásit do uzavřené bety na oficiálních stránkách a doufat, že si vás vývojáři z Ghost Ship Games vyberou. Deep Rock Galactic vstoupí do předběžného přístupu na začátku příštího roku na Steamu a Xbox One.

zdroj: Archiv

Nejnovější články