Krásná adventura Forgotton Anne vypráví příběh revoluce v zapomenuté zemi
zdroj: tisková zpráva

Krásná adventura Forgotton Anne vypráví příběh revoluce v zapomenuté zemi

26. 2. 2018 17:35 | Preview | autor: Václav Pecháček |

Co se stane s věcmi, na které všichni zapomněli? Kam se poděje ztracená druhá ponožka, panenka, se kterou si už nikdo nechce hrát, děravé boby v kůlně? A co je možná ještě důležitější: jak dopadnou zapomenutí lidé? Octnou se v magickém světě, odkud se dá utéct jen velice těžko. To aspoň tvrdí krásná kreslená adventura Forgotton Anne (ne, nejde o překlep, skutečně se to píše takhle).

Když vaše hra vypadá přesně jako nějaká stará animovaná pohádka, pak už máte napůl vyhráno. Chce se mi za Aničkou vyrazit do jejího divného kraje plného oživlých předmětů už jen proto, abych se mohl pokochat úžasným audiovizuálem. Ale to pochopitelně není všechno, co Anne nabízí.

zdroj: Archiv

Připravte se na silně příběhovou adventuru, která klade důraz na dialogy. Ty můžete ovlivnit vlastními rozhodnutími a poslat tak příběh po trochu jiných kolejích. Navíc dojde i na skákačkové prvky, přestože rozhodně nepůjde o nějaký meatboyovský zážitek – akční pasáže i hádanky by měly podporovat klidný, zamyšlený tón příběhu.

Ten se tedy shodou okolností týká něčeho, co většinou moc klidné nebývá: revoluce. Anne a její mistr Bonku se v Zapomenuté zemi starají o pořádek, a když se proti nim nějaké předměty vzbouří, nemilosrdně je vysají. Kdyby bylo povstání úspěšné, už nikdy by se nemohli vrátit zpátky domů. Ale je otázka, kde je v tuhle chvíli vlastně domov. Má vůbec cenu se drápat zpátky do říše lidí, která na ně už jednou zapomněla?

Forgotton Anne by měla elegantně doplachtit na PC, PlayStation 4 a Xbox One někdy v průběhu letošního roku. Stojí za ní nezávislé studio ThroughLine Games, kde pracují i lidé se zkušenostmi s animováním filmů, a jakožto vydavatel celý proces zastřešuje gigant Square Enix, takže se snad nemusíme bát žádného náhlého finančního kolapsu. U takové nádhery by to byla škoda.

Nejnovější články