Kultovní adventura The Longest Journey je nově k dostání i pro iOS zařízení
zdroj: tisková zpráva

Kultovní adventura The Longest Journey je nově k dostání i pro iOS zařízení

28. 11. 2014 14:20 | Preview | autor: Adam Homola |

Staré hry se daří stále většímu množství hráčů udat nejenom na GOGu, ale i na AppStore či Google Play. Navíc není často třeba dělat kompletní remake jako v případě The Secret of Monkey Island. Stačí v podstatě jen upravit ovládání a šup s hrou do obchodu. Něco podobného udělali vývojáři z Funcomu v případě jedné z nejlepších adventur všech dob - The Longest Journey. Nově totiž vyšla na AppStore, kde je k dostání ve verzích pro iPhone a iPad.

Původní hra vyšla na PC už v roce 1999 a nová mobilní verze se od originálu moc neliší, byť ji na AppStore najdete pod názvem The Longest Journey Remastered. Nové je vlastně jen ovládání upravené pro mobilní zařízení, dynamický systém nápovědy a intro i outro videa s audiokomentáře tvůrce první hry Ragnar Tørnquist.

"Není pochyb o tom, že The Longest Journey se na mobilní telefony a tablety hodí perfektně, hraje se vážně dobře. Vydání mobilní verze The Longest Journey zpřístupní známé univerzum novému publiku, zatímco pro fanoušky jde o skvělý způsob, jak celé dobrodružství zažít znovu. Jde o ideální odrazový můstek směrem k Dreamfall a k Dreamfall Chapters," řekl v tiskové zprávě Ragnar Tørnquist.

zdroj: Vlastní

Hra na iPhonu či iPadu zabere 1,14 GB místa a vyžaduje minimálně iOS 7.0. Kompatibilní je s iPhonem, iPadem a iPodem Touch, přičemž optimalizována je pro iPhone 5, iPhone 6 a iPhone 6 Plus. O podporovaných modelech iPadu není bohužel na AppStore ani zmínka.

Hra je na AppStore dostupná ze 6 eur a najdete ji tam za tímto odkazem. Pokud se vám nechce adventuřit zrovna na mobilu či iPadu, nezapomeňte, že hra je k mání na GOG za deset dolarů. Jestliže preferujete Steam, najdete tam The Longest Journey za 10 eur a k dispozici je i demoverze.

Nejnovější články