Kyberpunková adventura State of Mind nahlíží do bídné budoucnosti
zdroj: tisková zpráva

Kyberpunková adventura State of Mind nahlíží do bídné budoucnosti

20. 4. 2018 16:55 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Ono, který kyberpunk to s lidskou rasou vidí růžově, že? Budoucnost je v tomto stylu vykreslovaná podle ložených měřítek – obrovská propast mezi chudými a bohatými, celkové znečištění planety, androidi ve veřejném sektoru a technologie, které o nás vědí víc, než my samotní. Na to vše si stěžuje hlavní hrdina adventury State of Mind.

Richard Nolan je jedním z mála novinářů, kteří se nebojí vystoupit z davu a vyjádřit svůj nesouhlasný názor se současným režimem. Pak se ale nestačí divit, když se po bombovém útoku probere v nemocnici a zjistí, že se jeho žena a dítě pohřešují. Zdá se, že i ve světě s všudypřítomným Velkým bratrem se můžete beze stopy vypařit.

Rodinné drama se po chvíli rozroste v celosvětové spiknutí, jehož výsledek může navždy změnit směřování celého lidstva. A jak už to tak bývá, vy jste v centru dění a taháte za ty nejdůležitější nitky. Adventura State of Mind slibuje temnou atmosféru, lowpoly stylizaci a hlavně pořádný thriller.

zdroj: Archiv

Příběh má na starosti Martin Ganteföhr, který se jaksi specializuje na depresivní budoucnost. Zatímco ti nahoře v roce 2048 usilují o digitální utopii, ve skutečnosti probíhá pro většinu lidí nepřijatelná dystopie.

Hra sice řeší otázky budoucnosti, ale pravdou je, že si je můžeme pokládat již teď. Lidstvo se zkrátka jednoho dne dočká svého vytouženého kyberpunku, a my se po Blade Runner 2049 a Altered Carbon v poměrně krátké době dočkáme dalšího názoru, jak to bude vypadat. State of Mind vyjde v srpnu na PC, PlayStation 4, Xbox One a Switch.

Nejnovější články